Skocz do zawartości
  • 0

NIEMIECKIE NIEŚMIERTELNIKI

sumos

Pytanie

Napisano
Witam, mam pewien problem mianowicie ostatnimi czasy znalazłem w lesie w okolicu SZCZECINA trzy NIEMIECKIE NIEŚMIERTELNIKI i mam problem z ich odszyfrowaniem, proszę o POMOC W IDENTYFIKACJI;)

O to one:

1.

3/ J. E. BTL. 368
799

2.

114
Fl. T. V. Stettin

3.

A. 666
L. H. MUN. ANST. SPECK

Pozdro i z góry dzięki;D

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

3/Infanterie Ersatz Bataillon 368 - 3 kompania 368 zapasowego batalionu piechoty.
799 - numer żołnierza

http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/InfErsBat/InfErsBat368-R.htm

Luftwaffe Haupt Munitions Anstalt Speck - Główny magazyn amunicji Luftwaffe w Mostach.
A - pracownik cywilny
666 - numer porządkowy

Magazyn ten znajdował się w Mostach k. Goleniowa. Niemcy posiadali 8 takich dużych magazynów i całą masę mniejszych. Przechowywano w niej prefabrykaty amunicji, elaborowano i przechowywano gotowe produkty" amunicje itd. Trzymano w nim także elementy V1 i V2.

Czy któreś byłyby na wymiane?

Pozdrawiam

Napisano
Nie no serio na tym drugim wszystko to co u góry, ale z tego co mi się udało ustalić to jest to TECHNICZNY PRZEGLĄD SAMOLOTÓW SZCZECIN - Fluegzei Technic Vorschang" - mój niemiecki kuleje;D
Napisano
A wiecie może jak ustalić dene personalne - imię nazwisko, wiek itp., czy przeżył wojne, czy nie, no i oczywiście zdjęcie????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie