Skocz do zawartości
  • 0

Co to za odznaczenie? Flak Danzig ? Srebrne.

lain

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Taki szum medialny jest dobrą reklamą nieprawdaż lain....Piszesz ,,odznaka nie czyszczona wykopek z ziemi'',różne srebrne żeczy już w życiu wykopałem ale takiej patyny z ziemi na srebrze jeszcze nie widziałem , poza tym nawet małego ziarnka piasku nigdzie nie zauważyłem to gdzie ktoś to wykopał, chyba w szufladzie...tak nawiasem mówiąc to starasz się z wielkim trudem uwierzyć w historię którą opowiadasz i nie dopuszczasz faktu że ktoś cię kiedyś na tą odznakę po prostu przewalił a teraz sam szukasz leszcza . Pozdro...
Napisano
piterb1 ma rację. Jakie odznaczenia niemieckie po 57 r. miały swastykę? Jeszcze jedno: skoro to taka rzadka odznaka to było tyle wersji wykonania? Proszę sprawdzić tamtą aukcję i materiał z jakiego została wykonana a z jakiego ta z forum. A to że na zagranicznych aukcjach sprzedają takie rzeczy to się zgodzę, ale ile z nich zostaje sprzedanych? lain zaczynasz przychylać się do teorii że to odznaczenie powojenne dla kombatantów ale mimo wszystko to bardzo rzadka odznaka? Czy to znaczy że jej właściciel był na wycieczce w miejscu gdzie kiedyś walczył i tam to zagubił? Bo z tego co pamiętam odznaka została wykopana. krzycho masz rację w tym wypadku błędem było pokazanie tej odznaki na forum. Umieszczenie jej w Odkrywcy na forum osiągnęło odwrotny skutek. Pytanie tylko czy robicie to celowo czy jesteście tak naiwni i daliście się wrobić? Wolę myśleć że to drugie.
Napisano
Odznaka byla konkretnie w glinie a nie w ziemi i przy pomocy szczoteczki i wody została z tej gliny oczyszczona.Co do reszty nie chce mi sie polemizować robi się nudne.Jezeli macie jakies konkretne sugestie to bardzo proszę.Kubuś2001 - co to wogule za bełkot??? : Jeszcze jedno: skoro to taka rzadka odznaka to było tyle wersji wykonania? Proszę sprawdzić tamtą aukcję i materiał z jakiego została wykonana a z jakiego ta z forum. A to że na zagranicznych aukcjach sprzedają takie rzeczy to się zgodzę, ale ile z nich zostaje sprzedanych?" Kokesh - czy ty myslisz ze ja tu chcialem jakieś szumy medialne osiągać???Chłopie przeczytaj co napisałem w moim 3cim poscie w tym temacie:Przepraszam moderatora za moja ignorancje.znalazlem juz post z identyczną.prosze o skasowanie wątku." Jednak w tej chwili nie żałuję wątku bo dowiaduję się coraz więcej o odznaczeniu.Choć wasze dwa ostatnie posty przypominają mi bardziej trajkotanie starych przekup na rynku.Pozdrawiam.
Napisano
Ta rdza i patyna na kilometr śmierdzi falsem .Weż kawałek zardzewiałej blachy z jednej strony odznaki kawałek miedzianej z drugiej owiń wszystko w starą szmatę polej perchydrolem i zostaw na parę dni , efekt bdzie identyczny .Pozdro...
Napisano
Tak, ale nie po to aby komuś wciskać taki kit, lecz z faktu interesowania się swego czasu chemią .Ja bym tego nie kupił .Pozdro...
Napisano
Przepraszam moderatora za moja ignorancje.znalazlem juz post z identyczną.prosze o skasowanie wątku.
Napisano
Bo podobnych aukcji nie ma? A mozliwe ze moja jest z buntmetalu? bo facet w lombardzie sprawdzał i twierdził że to srebro.
Napisano
Lain cokolwiek tu powiemy to Ty i tak będziesz upierał się przy swoim, zresztą co to za różnica skoro i tak ją sprzedajesz, co do jej oryginalności będzie się martwił zwycięzca.
Napisano
Zastanawia mnie w takim razie to dlaczego ludzie nie produkują masowo takich odznaczeń? Zakladając że jest to falsyfikat z lat 60tych jak jest napisane na stronie www.rzygacz.webd.pl to czemu jednak znajdują się ludzie którzy kupują to za 2500 euro? Z drugiej strony każdy ma możliwość wyboru.Widzi co kupuje.Może poszukać informacji w internecie na temat danego odznaczenia.Ja nikomu nic nie wciskam.Kto chce niech to ma w kolekcji.Mam zabronic czy moze wyrzucic na smietnik?:)
Napisano
Domino ja sie przy niczym nie upieram.Każdy ma prawo do swojego zdania.Nie jestem wybitnym specjalistą w dziedzinie falszowania odznaczen,postarzania itp,dlatego uważam że możecie mieć tutaj trochę racji.Nie zmienia to faktu ze jest to hardcorowo rzadkie odznaczenie i są ludzie którzy chcą je posiadać...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie