Skocz do zawartości

Encyklopedia niemiecka

Gość Wojtek121

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ile może być warta encyklopedia niemiecka
wydana w 1939 w Berlinie stan b.db.????
Napisano
Jeżeli to ta encyklopedia-> http://www.s34621q.republika.pl/eNCYKLOPEDIA.jpg to muszę pana zmartwić, -niewiele. Był to duży nakład i wznawiany nawet w czasach okupacji. Encyklopedia ta często trafia się w skrytkach przydomowych, nasz zespół trafił na nie kilka razy w ostatnich latach. Ta na załączonym obrazku jest moja i w całkiem niezłym stanie. Mysle że u nas nie dostaniesz za nia więcej jak 200 zł, może w niemczech lub od niemców więcej.
Napisano
To nie ta sama encyklopedia.
na okładc mojej widnieje napis:
KNAURS LEXIKON

TH. KNAUR NACHF. VERLAG (NAZWA DRUKARNI?????)
Jest ona czarno-biłam
ma tylko kolorawe mapki,flagi poństw
każda strona jest podzielona
czyli na każdej strone są nmerki 2x
np.

1 2
3 4
ITD.

Czy ta encyklopedia jest wiencej warta :):):)

p.s. niema takich samych żeczy jak w twojej na stroie i obrazków nie ma takich
Napisano
Drogi Wojtku! Zanim zdecydujesz się kupić encyklopedię niemiecką polecam ci zakup jakiegokolwiek słownika języka polskiego. Tam przeczytasz, że piszemy więcej", a nie wiencej" i zeczy", a nie żeczy". Jeżeli jesteś obcokrajowcem i robisz takie błędy językowe to nie ma problemu, ale jeżeli jesteś Polakiem, to postaraj się nie kaleczyć swojego języka.
POZDRO

Motto: Język polski jest tak bogaty, że chciałbym nim być
Napisano
W polsce jestem 1rok
a encyklopedie chcę sprzedać!!!
:):):):)
Napisano
Bez obaw, nie wygłupił się Kolega. W dodatku zaznaczyłeś, że z góry przepraszasz jeżeli nieświadomie pouczasz obcokrajowca.
Mnie też często szlag trafia jak wyczytuję istne curiosa. Zastanawiam się do czego niektórym poszukiwaczom bliżej: Do książek czy do łopaty?

pozdrawiam,
M.

----------------------------------------------
Dyslektykom i dysortografom dziękujemy. ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie