Gość Napisano 30 Sierpień 2003 Napisano 30 Sierpień 2003 Ile może być warta encyklopedia niemieckawydana w 1939 w Berlinie stan b.db.????
Gość Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 Jeżeli to ta encyklopedia-> http://www.s34621q.republika.pl/eNCYKLOPEDIA.jpg to muszę pana zmartwić, -niewiele. Był to duży nakład i wznawiany nawet w czasach okupacji. Encyklopedia ta często trafia się w skrytkach przydomowych, nasz zespół trafił na nie kilka razy w ostatnich latach. Ta na załączonym obrazku jest moja i w całkiem niezłym stanie. Mysle że u nas nie dostaniesz za nia więcej jak 200 zł, może w niemczech lub od niemców więcej.
Gość Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 To nie ta sama encyklopedia.na okładc mojej widnieje napis:KNAURS LEXIKONTH. KNAUR NACHF. VERLAG (NAZWA DRUKARNI?????)Jest ona czarno-biłamma tylko kolorawe mapki,flagi poństwkażda strona jest podzielonaczyli na każdej strone są nmerki 2xnp.1 23 4ITD.Czy ta encyklopedia jest wiencej warta :):):)p.s. niema takich samych żeczy jak w twojej na stroie i obrazków nie ma takich
Rumburak Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 Drogi Wojtku! Zanim zdecydujesz się kupić encyklopedię niemiecką polecam ci zakup jakiegokolwiek słownika języka polskiego. Tam przeczytasz, że piszemy więcej", a nie wiencej" i zeczy", a nie żeczy". Jeżeli jesteś obcokrajowcem i robisz takie błędy językowe to nie ma problemu, ale jeżeli jesteś Polakiem, to postaraj się nie kaleczyć swojego języka. POZDRO Motto: Język polski jest tak bogaty, że chciałbym nim być
Gość Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 W polsce jestem 1roka encyklopedie chcę sprzedać!!!:):):):)
Rumburak Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 A to bardzo cię przepraszam. Wygłupiłem się. Wiem, że język polski jest dla obcokrajowców jak japoński dla nas.POZDRO
Gość Napisano 31 Sierpień 2003 Napisano 31 Sierpień 2003 Bez obaw, nie wygłupił się Kolega. W dodatku zaznaczyłeś, że z góry przepraszasz jeżeli nieświadomie pouczasz obcokrajowca.Mnie też często szlag trafia jak wyczytuję istne curiosa. Zastanawiam się do czego niektórym poszukiwaczom bliżej: Do książek czy do łopaty?pozdrawiam,M.----------------------------------------------Dyslektykom i dysortografom dziękujemy. ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.