Martin Napisano 30 Lipiec 2006 Napisano 30 Lipiec 2006 Solaris: bardzo duży zasięg , precyzyjne namierzanie , lżejszy a co za tym idzie wygodniejszy od Minelaba , więcej trybów pracy choć : tryb statyczny z dyskryminacją i MixMode to tryby trudne do opanowania , takie dla prawdziwych twardzieli :).Minelab : większa skuteczność dla takich przedmiotów jak chociażby malutkie sreberka , lepsza dyskryminacja no i cewka DD , co ma swoje wady i zalety.Zalety: Łatwiej znosi mineralizację gruntu , przez co w trudnych warunkach jest bardziej stabilna i wychwyca" fanty na szerszej powierzchni.Wady: pewne trudności z namierzaniem + częste nakładanie się na siebie sygnałów.Na pytanie który lepszy , nie ma jednoznacznej odpowiedzi , każdy wykrywacz ma swoje plusy i minusy , a reszta zależy już tylko od tego co kto lubi i co mu bardziej pasuje , a co najważniejsze , jak dogada" się ze swoim sprzętem :)Pozdrawiam
Verte Napisano 30 Lipiec 2006 Napisano 30 Lipiec 2006 Dzięki Pionier 74 za miłe słowa, staram się na tym forum (bliskim skądinąd), co jakiś czas przywracać równowagę, rzadko to się udaje, ale zawsze.Do Twoich wypowiedzi w innym wątku mam jednak zastrzeżenia. Pal licho ile lat ja zajmuję się wykrywaczami i co tam udało mi się sklecić za ustrojstwo, ale Ty zawierasz w swoich wypowiedziach pewne sformułowania, z których wynika, że zajmujesz się wykrywkami komercyjnie. No, jeżeli tak jest w istocie to ataki na konkurencję odbieram raczej negatywnie przynajmniej na tym forum. Forum to powinno służyć wyłącznie użytkownikom i wara od niego badziewiastym rodzimym producentom. Przykre to, ale tak jest! Spory o to czy wykrywacz jest kompilacją z lat 80-tych czy innych jest o tyle mało istotny, że wszyscy zaczynaliśmy od zerżnięcia projektu od kogoś, bo przecież od kogoś trzeba się uczyć. Każdy ma swojego mistrza. Problem w tym, że niewielu mistrza przerosło a z reklamówek wynika, że lepsi są i to wiele razy. Podsumowując – jeżeli myślimy podobnie, to witam w klubie, jeżeli nie to ... nie.Pozdrawiam Verte
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.