Skocz do zawartości

który leprzy :)

boysss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Solaris: bardzo duży zasięg , precyzyjne namierzanie , lżejszy a co za tym idzie wygodniejszy od Minelaba , więcej trybów pracy choć : tryb statyczny z dyskryminacją i MixMode to tryby trudne do opanowania , takie dla prawdziwych twardzieli :).

Minelab : większa skuteczność dla takich przedmiotów jak chociażby malutkie sreberka , lepsza dyskryminacja no i cewka DD , co ma swoje wady i zalety.
Zalety: Łatwiej znosi mineralizację gruntu , przez co w trudnych warunkach jest bardziej stabilna i wychwyca" fanty na szerszej powierzchni.
Wady: pewne trudności z namierzaniem + częste nakładanie się na siebie sygnałów.
Na pytanie który lepszy , nie ma jednoznacznej odpowiedzi , każdy wykrywacz ma swoje plusy i minusy , a reszta zależy już tylko od tego co kto lubi i co mu bardziej pasuje , a co najważniejsze , jak dogada" się ze swoim sprzętem :)

Pozdrawiam
Napisano
Dzięki Pionier 74 za miłe słowa, staram się na tym forum (bliskim skądinąd), co jakiś czas przywracać równowagę, rzadko to się udaje, ale zawsze.
Do Twoich wypowiedzi w innym wątku mam jednak zastrzeżenia. Pal licho ile lat ja zajmuję się wykrywaczami i co tam udało mi się sklecić za ustrojstwo, ale Ty zawierasz w swoich wypowiedziach pewne sformułowania, z których wynika, że zajmujesz się wykrywkami komercyjnie. No, jeżeli tak jest w istocie to ataki na konkurencję odbieram raczej negatywnie przynajmniej na tym forum. Forum to powinno służyć wyłącznie użytkownikom i wara od niego badziewiastym rodzimym producentom. Przykre to, ale tak jest! Spory o to czy wykrywacz jest kompilacją z lat 80-tych czy innych jest o tyle mało istotny, że wszyscy zaczynaliśmy od zerżnięcia projektu od kogoś, bo przecież od kogoś trzeba się uczyć. Każdy ma swojego mistrza. Problem w tym, że niewielu mistrza przerosło a z reklamówek wynika, że lepsi są i to wiele razy. Podsumowując – jeżeli myślimy podobnie, to witam w klubie, jeżeli nie to ... nie.

Pozdrawiam Verte
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie