zbibal76 Napisano 19 Lipiec 2006 Autor Napisano 19 Lipiec 2006 Witam serdeczniePomimo iż na forum pojawiało sie już wiele fotek bunkra typu Tobruk, dołączam jeszcze jedno - jest o tyle ciekawe , że przedstawia ów obiekt w widoku od... dołu. Bunkier znajduje się w Dobrzykowie k/Płocka (właściwie to już Małe Góry). Pierwotnie stał na szczycie sporego wzniesienia, skąd rozciąga się imponujacy widok na całą okolice aż do Płocka(jak na dłoni widać zbiorniki Orlenu w okolicach Słupna po drugiej stronie Wisły - osoby z Płocka będą wiedziały o co chodzi). Bunkier prawdopodobnie został podmyty i spadł z tego wzniesienia (lub też może ktoś probował go stamtąd ściągnąć?) pozdrawiamZB
zbibal76 Napisano 19 Lipiec 2006 Autor Napisano 19 Lipiec 2006 No cóż, komp w kafejce w której siedzę nie chce załączyć zdjęcia, będę próbował dalej
zbibal76 Napisano 19 Lipiec 2006 Autor Napisano 19 Lipiec 2006 jeszcze jedno ujęcie tego bunkra - widok na wzniesienie
tosh Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 witamPrzygladam sie zdjeciom i jakos mi to wyglada na popularny Tobruk...pozdrawiam
tosh Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 sorry, nie doczytalem pierwszego zdania...ale fakatem jest, ze rzadko widzi sie takie budowle w odwrotnym stanie", widzialem tylko zakopane w ziemi po sam dach...pozdrawiam raz jeszcze
Boruta Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Możliwe, że tutaj brali piach i sam się obsunął.Pozdrawiam
zbibal76 Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Napisano 20 Lipiec 2006 Może ktoś zna lokalizację innych podobnych obiektów w tej okolicy? Ja namierzyłem już kilka w rejonie jeziora Ciechomickiego.
fotograf62 Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 Przechadzając się po lesie za cmentarzem w Imielnicy Płocku zauważyłem tego esesmańca jak wychylał kapuste przez właz. Ukryłem sie i wrzuciłem mu dwa granaty dymne.
fotograf62 Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 Dymno hukowe, jak nie pierdykną i słychac było krzyk i tupot, a potem tylko zobaczyłem jak czmychnął z dziury jak szczur.
fotograf62 Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 Stał nad włazem i patrzył czy ktoś jeszcze przeżył, lecz jak na esesmanów przystalo kapusta po zadymieniu wolno wertuje liście pamieciowe i dopiero jak dym opadł gostek zjażył że był sam ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.