Skocz do zawartości

Bunkry pod Płockiem

zbibal76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam serdecznie
Pomimo iż na forum pojawiało sie już wiele fotek bunkra typu Tobruk, dołączam jeszcze jedno - jest o tyle ciekawe , że przedstawia ów obiekt w widoku od... dołu. Bunkier znajduje się w Dobrzykowie k/Płocka (właściwie to już Małe Góry). Pierwotnie stał na szczycie sporego wzniesienia, skąd rozciąga się imponujacy widok na całą okolice aż do Płocka(jak na dłoni widać zbiorniki Orlenu w okolicach Słupna po drugiej stronie Wisły - osoby z Płocka będą wiedziały o co chodzi). Bunkier prawdopodobnie został podmyty i spadł z tego wzniesienia (lub też może ktoś probował go stamtąd ściągnąć?)
pozdrawiam
ZB
Napisano
sorry, nie doczytalem pierwszego zdania...ale fakatem jest, ze rzadko widzi sie takie budowle w odwrotnym stanie", widzialem tylko zakopane w ziemi po sam dach...
pozdrawiam raz jeszcze
Napisano
Może ktoś zna lokalizację innych podobnych obiektów w tej okolicy? Ja namierzyłem już kilka w rejonie jeziora Ciechomickiego.
  • 4 months later...
Napisano

Przechadzając się po lesie za cmentarzem w Imielnicy Płocku zauważyłem tego esesmańca jak wychylał kapuste przez właz. Ukryłem sie i wrzuciłem mu dwa granaty dymne.

Napisano

Stał nad włazem i patrzył czy ktoś jeszcze przeżył, lecz jak na esesmanów przystalo kapusta po zadymieniu wolno wertuje liście pamieciowe i dopiero jak dym opadł gostek zjażył że był sam ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie