Skocz do zawartości
  • 0

bagnet

piterb1

Pytanie

trafił do mnie niedawno i nie mam pojecia cóż to jest.nie mam fotki wiec dokladnie opisze. nie ma rekojesci.długosc calkowita 75,2 cm. długosć głowni 68. jest trójgraniasty stalowy . dwa pierscienie w miejscu rekojesci ma misięzne(miedziane)na koncu sprezynujacego zatrzasku do pochwy tez jest mosiądz(miedź)element wchodzacy w rekojesc jest czterograniasty.moze ktos widzial cos takiego?
pozdrawiam

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

kto wie:). ja szukalem wśród niemieckich pierwszowojennych erzatzy robionych z wczesniejszych modeli . bagnet francuski 1822 ma taki sam przekroj, ale jest niestety krótszy no i tulejowy. niepasuje tez do bagnetow ten zaatrzask do pochwy. a rozwiazanie podane przez szanownych przedmowcow wydaje sie calkiem prawdopodobne.
pozdrawiam

trafił do mnie niedawno i nie mam pojecia cóż to jest.nie mam fotki wiec dokladnie opisze. nie ma rekojesci.długosc calkowita 75,2 cm. długosć głowni 68. jest trójgraniasty stalowy . dwa pierscienie w miejscu rekojesci ma misięzne(miedziane)na koncu sprezynujacego zatrzasku do pochwy tez jest mosiądz(miedź)element wchodzacy w rekojesc jest czterograniasty.moze ktos widzial cos takiego?
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie