czaja Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Napisano 18 Lipiec 2006 Witam,Jadę do Mielna i na jakiejś stonie czytałem,że w Mielnie są jakieś bunkry. Jesli wiecie gdzie to proszę o info. Z góry dziękujęczaja
Louis Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Witaj,z tego co pamiętam to znajdują się one przy leśnej drodze na trasie Mielno-Mielenko. Mogę się mylić.Chodziłem tam jeszcze jako dzieciak.Uważaj, bo to chyba miejsce spotkań różnych typków (na przykład amatorów tanich win :-)).Przynajmniej tak było kiedyś. Innych obiektów nie znam.Pozdrawiam
necroskop Napisano 22 Lipiec 2006 Napisano 22 Lipiec 2006 Czołem.Tak jak przedmówca pisał są one przy tej leśnej scieżce Mielno - Mielenko, tylko to są bardziej obiekty techniczne niż bunkry. PozdrawiamMarek
aszido Napisano 13 Sierpień 2006 Napisano 13 Sierpień 2006 Czy znacie w MIelnie jakieś inne ciekawe miejsca. Ja chodziłem koło tych bunkrów ale tam tylko same śmieci. Tak naprawdę to nie wiadomo za bardzo do czego one służyły. Ostatnio czytałem w gazecie że ktoś z naszych namierzył trochę amunicji za Unieściem. Mówi się też o samolotach w jeziorze. W czasie wojny z jeziora startowały jakieś samoloty. Jest też w Unieściu olbrzymia Hala-hangar pozostałość po lotnictwie niemieckim. Podobno Niemcy wiali z tąd w popłochu do Kołobrzegu i wiele zostawili. A najwięcej monetek to na plaży!Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe historie o znaleziskach w Mielnie to proszę o Opisanie. Ja znalazłem tylko dwie powojenne łuski, pociski od ckm, trzy łżki i widelec, ale tak naprawdę to byłem dopiero dwa razy podwie godzinki ze swoim dopiero co zmontowanym Jabelkiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.