mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Czołem!Po ośmiu godzinach mozolnej jazdy, jestem spowrotem we Wrocku :)Powiem krótko - było super! Mimo, że na początku organizacja troszkę kulała, mimo, że podchodziłem raczej sceptycznie do całej imprezy, ze względu na minimum żywnościowe i inne kłopoty (co przy TAAAKICH sponsorach powinno być zupełnie wyeliminowane), mimo (jak zauważył mój kolega z grupy) lenistwa tych i owych, którzy pomagać zbytnio nie chcieli, a roboty było naprawdę mnóstwo, mimo wszystkich innych niedociągnieć, będących przecież wynikiem tego, że była to pierwsza tego typu impreza w tamtych okolicach, BYŁO ŚWIETNIE! I tyle.Zaangażowanie organizatorów, którzy przecierali przecież dziewicze szlaki, wskazuje na to, że za rok - jeśli taka impreza znów się odbędzie (wszystko wskazuje na to, że się odbędzie:)) - wszystko będzie tip-top. Jestem tego pewien.Bateria Schleswig-Holstein ma niesamowity klimat; spanie, jedzenie, koszarowe życie, minimum sanitarne - to wszystko powodowało, że nie tylko mundury i wspólna pasja robiły z nas żołnierzy. Mimo dziennikarskiego wykształcenia mam problem z opisanie tego wszystkiego - po prostu REWELACJA! :) Czas spędzony pośród budynków i instalacji nietkniętych zębem czasu, w mundurze i oporządzeniu od dnia do późnej nocy - do tej pory nie mogę się przyzwyczaić, że gdy chodzę nie słychać stukotu podkutych buciorów :)Podziękowania i pozdrowienia dla organizatorów, dla kierownictwa muzeum, dla wspaniałych chłopaków z Aufklärungs Abteilung 7, FallschirmJägRgt1 i Williego, który trzymał nad wszystkim pieczę, pozdowienia dla wszystkich Amerykanów", dla załogi Halftrucka i wszystkich, których nie sposób wymienić, a dzięki którym muzyka z Szeregowcy Ryana" zabrzmiała nad plażą Omaha raz jeszcze :)MichałGRH Festung BreslauPS Poniżej trochę fotek.PS2 - Tomek z AA7 - odezwij się, bo zgubiłem Twojego maila :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zero66 Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 dregi Pawel_breslau, mam nadzieję, że zauważyłeś Amerykanów kopiących dla Was dołki strzeleckie.... Trzeba było jeszcze posłuchać co na ten temat mówili niektórzy iemcy". Gdybym był na ich miejscu to rzuciłbym to w trzy d.... po takich komentarzach.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megakura Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 IMPREZA SUPER!!!najlepsza na jakiej bylem, sam pomysl - desant morski to strzal w dziesiatke , chyba pierszy taki przypadek w historii polskiej reko. kolejnym atutem bylo samo miesjce, w wiekszosci przypadkow impezy maja miejsce gdzies na uboczu i po skonczeniu pracy" nie ma nic do roboty, natomist na helu procz atrakcji typowo turystcznego miasta mnostwo miejsc do obejrzenia - bunkry, stanowiska dalmierzy , artylerii itp. takze dla kazdego cos milego.co do samej inscenizacji - mysle ze wyszla w porzadku. jedynym minusem bylo stosunkowo mala ilosc amunicji, oczywiscie szacuneczek dla organizatorw - filmowka za darmo, ale szkoda ze nie bylo mozliwosci dokupienia wiecej ammo. wynikiem tego byly przestoje w akcji. ale poza tym naprawde ekstra, mam nadzieje ze w przyszlym roku impreza rowniez sie odbedzie. pozdrawiam wszystkich , w szczegolnosci kierowce amerykanskiej ciezarowki i wielkie podziekowania za goscine dla Roberta i Romka z baterii Schleswigkloss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zero66 Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 z innej beczki... 101 & 82 AB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zero66 Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubi Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Zapraszam do obejrzenia zdjęć z lądowania:http://www.normandia44.com/imprezy/list.php?album=albums/14Autorem zdjęć jest Patryk Kowalski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.