Skocz do zawartości

Tesoro Cibola czy Rutus Solaris?

sigis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich . Jestem nowy na tym forum i chciałbym prosić o pomoc w wyborze wykrywacza. Solarisa mam od dwóch miesięcy i dobrze go już poznałem (około 100 godzin w terenie). Nie jest to mój pierwszy wykrywacz bo już parę lat zajmuje się poszukiwaniami. Kolega będzie sprzedawał swojego tesoro cibolę i to za dość atrakcyjną cenę i mam chęć go kupić bo szukam głównie kolorowej drobnicy często w bardzo zaśmieconym terenie. Niestety nie mogę go od niego wypożyczyć bo mieszkamy od siebie przeszło 300km. Który z tych dwóch wykrywaczy będzie bardziej skuteczny i będzie miał większe zasięgi w każdym gruncie i dyskryminację szczególnie na kolorowej drobnicy? Może ktoś z użytkowników tego forum testował oba te wykrywacze i opisze mi realne porównanie bo zamiana z solarisa na cibolę byłaby realna tylko przy dużo większej przewadze na korzyść ciboli.
Napisano
Witam!

Jeśli jesteś zadowolony i masz dobre efekty z Solarisem, to go zostaw:) Cibola to rewelacyjny moneciak, jednak Solaris ma więcej możliwości.. Jednak to nie sprzęt jest najważniejszy a cierpliwy operator, który dobrze pozna swój wykrywacz i znajdzie dobre miejscówki;)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Dzieki Van Worden za odpwiedź. Do solarisa już się przyzwyczaiłem ale mam lekki niedosyt bo w mocno zaśmieconym terenie za dużo żelaznych skorodowanych śmieci kopię i za dużo fałszywych sygnałów solaris łapie. Mam chęć na wykrywacz który w trudnym terenie lepiej by sobie radził. Tylko który miałby zasięgi jak solaris? Jego zasięgi są rewelacyjne i żaden wykrywacz którego dotychczas używałem takich nie miał. Boratynki wyjmowałem z 25 cm z gruntu bez problemów a łuski nawet do 40cm. I jak tu się z nim rozstawać?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie