Dziki Napisano 16 Lipiec 2006 Autor Napisano 16 Lipiec 2006 Jak w temacie. Wie cos ktos o tym? Jest takie cos?
sloneczny Napisano 16 Lipiec 2006 Napisano 16 Lipiec 2006 Osłona jest zbędna, sonda Solarisa jest dobrze zabezpieczona. Osobiście nie widziałem osłony do tego wykrywacza.
kamene1 Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 nie jest potrzebna,bo to tak jakby owijac pilota od telewizora folia
Martin Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Cewki w Rutusach są na tyle solidne , że przy zachowaniu minimum rozsądku tj.: nie rozkruszamy nimi kamieni czy też nie kopiemy cewkami dołków lub nie próbujemy ścinania drzew ;) , nic poważnego nie powinno się z nimi stać.A jeżeli już bardzo chcesz osłonę to pozostaje wykonać jakąś samoróbkę bo z tego co wiem Rutus takowych nie wykonuje.pzdr.
tomekk Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Witam !Ja mam Rutus Solarisa i jeden facet który mi go najpierw pokazywał jak się sprawdza w terenie miał sonde owiniętą tasmą izolacyjną. Spytałem po co? A na to facet odpowiedział że po to żeby się nie drapała o różne pierdoły przy machaniu.Wiadomo że beż owinięcia też nie ma prawa się jej nic stać ale jak będzie się chciało rutusa sprzedać to po odwinięciu taśmu sonda wygląda jak nowa, więcej się za niego weźmie.Sam tak zrobiłem bo gdy wyjdzie nowy rutus łatwiej będzie starego sprzedać.Pozdr
Geo Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Panowie- po co Wam ta osłona na sondę? To tak jak jak byś się kochał i założył żonie Trybunę Ludu na głowę. Pozdro..
tomekk Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 W moim pzypadku (owinięcie taśmą izolacyjną) tylko po to aby gdy mi się wykrywacz znudzi i bede chciał lepszy to łatwiej będzie go sprzedać i więcej się za niego weźmie.pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.