Mazowiecki Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2006 Lecę w piątek na Krym zwykrywką.Czy ktoś był??Ew. jakie są wrażenia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 Witam !!!Tak byłem 3 lata temu. Naprawdę warto. Co prawda nie byłem z wykrywką i nie szperałem Ale nawet pod tym względem wyjazd zapowiada sie obiecująco Pomniki pól bitewnych co krok zresztą i historia krymu też jet zawiła.A co do samego pobytu rewelacja i tanio chociaż zdarzało się że chciano od nas zaplaty za charoszoju muzuku", Klimat" i jakieś 10% którego nie potrafiono nam wytlumaczyć. I nie targować sie na bazarach bo jak nie kupisz to grozi ci w najlepszym wypadku lincz słowny Ale morze, atosfera i reszta ( rasjianki - krasywice ) wynagrodzą niedogodności.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Ja trochę obawiałbym się reakcji miejscowej ludności i milicji, mogą być kłopoty. Byłem na Krymie, bez wykrywacza, rzeczywiście miejsce nasycone historią, na targach można spotkać gości handlujacych wykopkami (sporo z nich wygląda jak od trupów niestety), mają fanty sowieckie, niemieckie i rumuńskie. Ja akurat polecam targowanie - przez 5 kolejnych dni negocjowałem z gościem na targu i za sprawna niemiecka lornetkę z pokrowcem zamiast 250 dałem 80 hrywien (uwaga, ukraińska waluta - hrywna, na Krymie nazywana jest po prostu ubel", jak w Rosji). Ciekawy, piękny kraj. Polecam zaczepić o Odessę.Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.