Skocz do zawartości

Krym czy warto??

Mazowiecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!
Tak byłem 3 lata temu. Naprawdę warto. Co prawda nie byłem z wykrywką i nie szperałem Ale nawet pod tym względem wyjazd zapowiada sie obiecująco Pomniki pól bitewnych co krok zresztą i historia krymu też jet zawiła.
A co do samego pobytu rewelacja i tanio chociaż zdarzało się że chciano od nas zaplaty za charoszoju muzuku", Klimat" i jakieś 10% którego nie potrafiono nam wytlumaczyć. I nie targować sie na bazarach bo jak nie kupisz to grozi ci w najlepszym wypadku lincz słowny
Ale morze, atosfera i reszta ( rasjianki - krasywice ) wynagrodzą niedogodności.
Pozdrawiam

Ja trochę obawiałbym się reakcji miejscowej ludności i milicji, mogą być kłopoty. Byłem na Krymie, bez wykrywacza, rzeczywiście miejsce nasycone historią, na targach można spotkać gości handlujacych wykopkami (sporo z nich wygląda jak od trupów niestety), mają fanty sowieckie, niemieckie i rumuńskie. Ja akurat polecam targowanie - przez 5 kolejnych dni negocjowałem z gościem na targu i za sprawna niemiecka lornetkę z pokrowcem zamiast 250 dałem 80 hrywien (uwaga, ukraińska waluta - hrywna, na Krymie nazywana jest po prostu ubel", jak w Rosji). Ciekawy, piękny kraj. Polecam zaczepić o Odessę.
Daniel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie