Shafot Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Napisano 15 Lipiec 2006 Nie jest to moneta wykopana przez moja osobe. Ale mam ją sporo lat i nie wiem co to jest.Ostatnio przeszukalem google i tyle co sie dowiedzialem to to ze jakas litewska (chyba), ale nie konkretnie ta tylko chodziło o prussie".Generalnie poszukuje jakis internetowcyh katalogow gdzie mozna poszukac monet po roczniku i slowach kluczowych - nie tylko Polskich (mam jeszcze kilka monet takich anonimowych dla mnie). Wiem ze nie wolno tu podawac linkow do takich stron, ale jesli ktos mily poda mi na moj e-mail to bedzie super (tomglady@o2.pl).Pozdrawiam.
grba Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 Solidus Prussiae Ducalis 1699 Szeląg Księstwa Pruskiego Fryderyk IIIW owalnej tarczy berło tzw. herb mniejszy Prus Książęcych; w filmie Czarne chmury" elektorscy takie godło mają na czarnych płaszczach.
grba Napisano 15 Lipiec 2006 Napisano 15 Lipiec 2006 Dokładnie 3 szylągi, z roku 1700:http://www.realedition.de/Numismatik/brandenburg-hohenzollern/NeuI.12.35-schroett858.html
Shafot Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Napisano 15 Lipiec 2006 Dziekuje. Szkoda ze po niemiecku, ale troszke rozumiem. Wiec mam szeląga :)Pozdrawiam serdecznie i zazdroszcze wiedzy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.