maxim026 Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 podpal las :))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 a tak na serio to ja mam w swojej okolicy 2 podobne miejsca, moze nie taki wielkie ale i tak są fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokuz11 Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 Dodam jeszcze ze moja babcia z koleżankami po wojnie tez coś szponciła przy tym.Moja babcia jest poprostu bezłbędna:D No wiesz wnusiu brało sie taki pocisk i tym czubkiem o szynę....No a potem jak ten czub odleciał to wyjmowało się proch ze srodka który byl w takich woreczkach bawełnianych, proch się wysypywało a woreczki szły na staniki"RESPECT...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Tylko po co było podawac nazwe miejscowosci?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauser29 Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 zgadza się słyszałem że tam jest ciekawie, podobno najpier był skład polski(moze to tylko plotka) a potem niemiecki i ruski. Miałem tam pojechac z wykrywką na wiosnę(ponoć bardzo ładne ammo tam wychodzi) ale wyszło parę innych ciekawych miejsc i jakoś się zeszło. Podobno najwięcj szmelcu leży na terenie jakiejś ogrodzonej fabryki czy zakładu i nie bardzo tam da się wejsć????? pokopiemy zobaczymy hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Kol fokuz i sam widzisz już co najmniej jeden chce stracic palce albo i co innego.Ludzie to czytają a potem jak misie do miodu ciagna po fajne łuski".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokuz11 Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2006 Tak jest to agencja rezerw materiałowych, z wejsciem da rade A wykrywacza nie masz po co brac...nie przyda się bo cały czas piszczy. Mam tylko pytanko po co Ci ammo zbierac? Czaje jakies ciekawe znaleziska a amunicja nie ma praktycznie żadnej wartosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauser29 Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 no właśnie niektóre ammo też jest bardzo ciekawe, jakieś rzadkie serie itd. poza tym moze nie tylko ammo tam było? sprawdzić może warto? jaca nie przesadzaj na pewno nie będę tego szlifierką rozbrajał- są naprawdę nieźli fachowcy w rozbrajaniu co rozbroją wszystko i wszystkim co mają pod ręką no ale ja do nich się nie zaliczam. troszkę emocji nie zaszkodzi-ale w pewnych granicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokuz11 Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2006 najczesciej są to taśmy od opelotki i wszelkie pociski p-panc średniego kalibru. Dużo jest takiego badziewia jak gwoździe okrągłe blaszki z jakims napisem i zamknięcie chyba od skrzynek z amunicją mam nawet takie jedno w domu i nie ma nawet śladu korozji;) wyczysciłem to bo był na tym zamknięciu zielony nalot. W dodatku to zamknięcie które ja posiadam działa;) znaczy blaszka dociskająca skrzynię kręci się bez oporów na gwincie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek69 Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Myślę że taka reklama opisywanego miejsca na tym forum załatwi problem--oby się nikomu nic nie stało(podobno ludziom kończyny nie odrastają)pozdr.PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokuz11 Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2006 ja bym był za rozminowaniem tego terenu, może jacych chętni?:D Żartuje oczywiscie;] Nie wiem jak to się powinno odbywac ale chyba to leży w obowiązku władz aby zneutralizowac takie zagrożenie. Dlaczego saperzy unicestwiają niewypały które gdzies przypadkiem odkryli przy robotach i walneli do telewizji:/. A potem się okazuje że to byl jeden pocisk:/.W sumie słyszałem o planach prowadzenia obwodnicy przez te lasy także może coś się ruszy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Kol Fokuz własnie zapoczatkowałeś rozminowanie tego terenu.Nie martw się debili nie zabraknie którzy po przeczytaniu postu, odszukaniu rejonu na mapie ruszą w Twoje rejony.Nie martw się za chwile pojawią sie posty Ja nie jestem debilem szukam tylko żadkich łusek".Bedziesz miał kilku kolesi na sumieniu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek69 Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Urząd Gminy powinien finansować oczyszczenie terenu ,ja znam podobne miejsce,tylko że tam wyłażą bomby,urzędnicy twierdzą że kasy brak a sołtys sam co rusz jakąś wygrzebie i dzwoni na policje(ciekawe jak długo).PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fokuz11 Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2006 jaca bez paniki spokojnie. Ja oczywiscie nie popieram gdzebania i rozminowywania terenu na własną ręke a co ludzie zrobią to ich sprawa, śmierć frajerom jak się ktoś na Tym nie zna to niech się nie dotyka, szczególnie ze moze duzo stracic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauser29 Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 racja fokuz, zapewne jaca nie szuka w miejscach gdzie moze być jakieś dziadostwo i nigdy nie trafił na żadne niebezpieczne znaleziska tylko zawsze szabelki, bagneciki i monetki. każdy decyduje o własnym losie i sam jest za siebie odpowiedzialny. Nie czynmy się sumieniem narodu, każdy kopie gdzie mu się podoba, lepiej w takich miejscach niż jak szanowni" poszukiwacze po cmentarzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mankov Napisano 20 Lipiec 2006 Share Napisano 20 Lipiec 2006 Chcesz kop...wasze ręce wasze życie....każdy inny mądry by nawet saperki tam nie wbił...chyba ze jakies niedoświadczone gnoje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauser29 Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 mówił mi o tym miejscu klient co tam mieszka i z tego co on wspominał to nie tylko ammo tam można znaleźć, specjalnie tam sie nie wybierałem miałem zamiar przy okazji wizyty u kolegi zerknać co ciekawego zalega w ziemi. a swoją drogą lekko w drugą stronę(okolice Rokitna) inny kolega mi mówił o bardzo ciekawych fantach jakie miał jego dziadek jeszcze 3-4 lata temu-wszystko wrzesień/jakiś kolekcjoner się tam nieźle obłowił. i nie było tam żadnych rozrywek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 dzwonisz po patrol saperski i mowisz ze byles na spacerze z psem i lezalo na ziemi:D a oni zawsze sprawdzaja teren do okola, wiec jak piszesz ze jest tam tego pelno to saperzy z lasu predko nie wyjda bo musza sprawdzic kazdy sygnal:)ja osobiscie nie podjolbym sie poszukiwan w takim miejscu bo i o rente w tych czasach trudno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek69 Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 Widziałem taki patrol(z Tomaszowa)w akcji ,zdetonowali fanta na miejscu następnie sprawdzili teren którędy najbliżrj do jednostki.Sprzęt mieli wysokiej klasy bo około 2m drut.pozdrawiam PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 ta fajnie macie......... ale takich miejsc jest tysiące i napewno jeszcze nasze dzieci benda sie bawiły tym świństwem. ja sam znam 4 takie miejsca że niemusisz mieć wykryewki żeby znaleść , wszystko jest na wieszchu w pełnym 40 C upale , jest super ... pewnie któ9regos dnia bende miał zajebiste fajerwerki. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 21 Lipiec 2006 Share Napisano 21 Lipiec 2006 mauser 29 chodzi ci om ROKITNO koło BP, tam był fant i to konkretny z 1 wojenki i ciekawy ;;;)))))))))))))))))) a pan z????????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cukierrro Napisano 22 Lipiec 2006 Share Napisano 22 Lipiec 2006 fokuz 11 - ja jestem z lbna i moj teść który jest wlasnie z Niemiec opowiadal mi dokladnie to samo jak wy....o pociagi i magazyny z ammo i jak za malolata latali po okolicznych bunkrach gdzie jeszcze tego zelastwa na peczki bylo ( i ile wtedy bylo wypadkow smiertelnych) a swoja droga chodzac wlasnie w okolicach tych torow dla wojska przy dalej istniejacej bazie to jest kupe tych smieci i masz racje ze ktos sie tym zajac powinien pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mauser29 Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 Dokładnie, chodziło mi o Rokitno ale nie chciałem pisac bo zarazsumienia narodu" posądzili by mnie o usiłowanie morderstwa bo momentalnie by tam wyruszyło mnóstwo poszukiwaczy a to prawie rzut beretem z Niemiec, a o tym fancie z I WŚ to nie słyszałem... no pochwal sie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.