SirPolo Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Napisano 28 Grudzień 2006 he, he. zaskoczyło mnie to pytanie, ale postaram się na nie odpowiedzieć. osobiście niczego tam nie szukałem. jadąc do Hiszpanii żadnych problemów nie było, ani samochodu nie sprawdzano, za to podejżewam, że wracając samochód idzie do kontroli, jeżeli celnicy zobaczą wykrywkę to zaczynają się kłopoty. głównie obawiają się podwodnej eksploracji terenów zamkniętych- na których prowadzone sa badania arch., oraz rozkopywania licznych twierdz, stawianych w średniowieczu przez zamieszkujące te tereny nacje... a z wywożeniem zabytków, nawet kupionych, z resztą jaki i z bronią jest duży problem. można pójść siedzieć;) nie czuję się kompetentną osobą do udzielenia jakichkolwiek szczegółowszych informacji na ten temat, ponieważ tego nie sprawdzałem (no i wiek:D).pozdrawiam
Boruta Napisano 29 Grudzień 2006 Napisano 29 Grudzień 2006 Witam, chodziło mi o wojnę w końcu lat 30-tych.Dzięki.Pozdrawiam
SirPolo Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Napisano 29 Grudzień 2006 to znaczy o powstanie antyfaszystowskie, czy o wojnę domową za Franca? (tak dla własnej ciekawości, bo jak pisałem wcześniej wywóz zabytków jest trudny)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.