luger Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 Co to za element? Znalazłem go w rejonie gdzie w 45 obozował radziecki oddział. W okolicy masę jest równiez współczesnych śmieci więc i ten wariant uwzględniam.
luger Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 Jeszcze jedno ujęcie. Element jest z dobrego materiału i nie jest mocno skorodowany.
luger Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 I kolejne ujęcie. MOze widział ktoś tę część gdzies przy kombajnie lub innym sprzęcie?:)Pozdrawiam L.
KRUSZYNA Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Jest to tzw.zamek do liny od skidera.Teraz po ludzku ;-).W czasie prac leśnych zwanych zrywką-czyli trasporcie ściętych drzew od pnia(miejsca ścinki)do drogi wywozowej stosuje się ciągniki łamane(najczęściej)z zestawem wciągarek linowych.Drzewa te wlecze się w pół podwieszone do takich ciągników.Stosuje się do tego krótkie stalowe linki obkute w odpowiednie zamki(to część takiego zamka).Jak znajdę zdjęcia to wstawie.pozdrawiamkruszyna
luger Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 Dzięki za informacje.Pedro nadmienię że nie jestem metalurgiem:)Pozdrawiam L.
KRUSZYNA Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 To LKT,skider naszych braci Czechów(Lesny-Kolowy-Traktor)-zamkami takimi jak opisywałem w poprzednim poście(żółte przy linach troczących pnie.Zamki pewnie łączą a jednocześnie łatwo je rozłączyć.pozdrawiamkruszyna
Pytanie
luger
Co to za element? Znalazłem go w rejonie gdzie w 45 obozował radziecki oddział. W okolicy masę jest równiez współczesnych śmieci więc i ten wariant uwzględniam.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.