altean Napisano 26 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2003 Witam !Wykopałem pistolet MAUSER 6,35 mm.Czy ktoś wie jak go rozłożyć ?Zdjęcie obok.Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 27 Sierpień 2003 Share Napisano 27 Sierpień 2003 w czym czysciles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
altean Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2003 Namoczyłem w miksturze własnej roboty.Mikstura działa tylko na tlenek rdzy nie uszkadza metalu. Nie jest to typowy odrdzewiacz bo działa o wiele skuteczniej bez potrzeby wstępnego oczyszczenia. Następnie typowe metody szczotka druciana itd. Zauważyłem, że przy czyszczeniu szczotką obrotową ważne są obroty i z czego wykonana jest szczotka. Można książkę o tym napisać,lata praktyki robią swoje.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Sierpień 2003 Share Napisano 27 Sierpień 2003 Wyjmij magazynek, sprawdź czy nie ma naboju w lufie, odciagnij zamek i w tej pozycji przekręć lufę.Większość tego typu pistoletów tak się rozbiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
altean Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2003 Zastosowałem się do rady i lufa nie drgnie.W komorze nabojowej jest lekko jajowata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onufry Napisano 27 Sierpień 2003 Share Napisano 27 Sierpień 2003 tak samo jak kobiete:powoli i delikatnie.jezeli niezgadza sie na cos to musisz bardziej ja popiescic. mi to zawsze skutkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 mozesz napisac coto za mikstura wlasnej roboty??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Sierpień 2003 Share Napisano 29 Sierpień 2003 tak jak napisal kolega x lufa musi byc wykrecona z odciagnietego zamka sproboj rozruszac ta lufe na okolo" ma ciasny gwint tak ma moj stary colt a z tego co widze jest bardzo podobny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Sierpień 2003 Share Napisano 29 Sierpień 2003 Do mmmmm twój stary ma Colta Junior, rzadki pistolet w polsce, nietypowa amunicja (cal 0,25), poszukiwany przez kolekcjonerów. Co do pistoletu kolegi to jest to WTP II. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Sierpień 2003 Share Napisano 29 Sierpień 2003 witam wszystkich mozesz napisac co to za mikstura bo znalazlem coś" i jest cale od rdzy a chcialbym to odczyscic!!!wielkie dzieki pzdr Gawlarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Sierpień 2003 Share Napisano 29 Sierpień 2003 do x niestety moj colt nie jest junior" to zwykly stary colt rozpoznawany pod jako 1908 pozdrawiam ps z tego co widzialem kazdy junior ma ladne grawerki a modele 1908 tego raczej nie maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.