ppp.p Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 Witam! Mam do Was prośbę, abyście napisali mi coś o tym żetonie (?). Oprócz tego, że z Poznania nic o nim nie wiem. Piotrek
Debogora Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Znalazłem taką samą.Niestety też o niej nic nie wiem.Gdzie Ci wyskoczyła?
GoAr Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 http://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/lokalne/lokalne.htmlPozdrawiamGoAr
ppp.p Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Napisano 7 Lipiec 2006 Dzięki GoAr, fajna stronka. Szkoda tylko, że monetka najbardziej popularna :)Wyskoczyła w okolicy Brzegu Dln. Piotrek
grba Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 Golo Mann w Historii Niemiec 19 i 20 wieku" napisał metaforycznie napisał:„Jak alpinista, który przeliczył się z siłami podczas wspinaczki i wisząc blisko szczytu na stromej ścianie, nie może wejść na wierzchołek, ani zejść na dół, ponieważ zejście jest niebezpieczne i cały dotychczasowy wysiłek byłby daremny – tak Niemcy w roku 1917 nie mogły ani zawrzeć pokoju, ani zwyciężyć.”Geldersatzmarke to jeden z wielu ersatzów, jakimi musieli zadowalać się w tych czasach Niemcy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.