Skocz do zawartości

hełmy kolekcje vol.6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 210
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Niestety Rosja okazała się zupełnie nie hełmikowa-przynajmniej tam gdzie ja byłem-myślałem już żeby zapakować sobie tego Pana ale nie zmieściłby mi się do plecaczka...i myślałem że wrócę totalnie bez pamiatek ale...

Napisano

ale oto z ciężarówki wojskowej wprost pod moje nogi wypadło to...nie hełm wprawdzie ale czapeczka która w dodatku sama do mnie przyszła"też pasuje na pamiątke:)

Napisano

2 polskie 31nki-ta po lewej z Ludwikowa wykopkowa,a ta z prawej z Silesi-strychowa z farbką fajnie zachowaną,od wojny służyła za kubełek na farbę,zabieram się do odfarbiania wnętrza może napisy wyjdą...

• 2 weeks later...
Napisano

i na koniec mała seria hełmików PS&OC ze jak cytuję z pieczątki ze srodka hełmu:Strzemieszyckich Zakładów Chemii Gospodarczej Pollena Strem-najpierw zielony...

Napisano

i na koniec czerwony z zakładowej straży pożarnej-biały i zielony mają dodatkowo ślady po wcześniejszej służbie w wsw-białe lakirerowane paseczki podpinki-te 64ki z Polleny są teraz na allegro za grosiki-polecam każdemu kto chce miec fajny prlowski zestaw:)

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie