lufcik Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 zimowy trzeba wyczyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lufcik Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 jest pęknięty w kilku miejscach ma resztki farby i korka macie pomysł jak go zabezpieczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lufcik Napisano 8 Sierpień 2006 Share Napisano 8 Sierpień 2006 , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 Niestety Rosja okazała się zupełnie nie hełmikowa-przynajmniej tam gdzie ja byłem-myślałem już żeby zapakować sobie tego Pana ale nie zmieściłby mi się do plecaczka...i myślałem że wrócę totalnie bez pamiatek ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 ale oto z ciężarówki wojskowej wprost pod moje nogi wypadło to...nie hełm wprawdzie ale czapeczka która w dodatku sama do mnie przyszła"też pasuje na pamiątke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 a z tematów hełmowych u mnie...kolejny luftschutz...bardzo fajny z farbą kalka i fasunkiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 belgijski wz.31(czy jak wolicie 26:))jeszcze przed czyszczeniem dokładnym tylko spłukany z grubszego syfu wodą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 2 polskie 31nki-ta po lewej z Ludwikowa wykopkowa,a ta z prawej z Silesi-strychowa z farbką fajnie zachowaną,od wojny służyła za kubełek na farbę,zabieram się do odfarbiania wnętrza może napisy wyjdą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 a tak wygląda wnętrze wykopkowej 31nki-napisane że fabrykowano w 36 roku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 i na koniec strażak taki bardzo ładny...i tylo na dziś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 witam ponownie-oj przysypało mnie prlem troszkę-na początek 50tka regulacju ruchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 teraz coś cywilnego...na ogółcywili nie zbieram...ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 ...ale ten kask z Junaka jakoś mnie urzekł:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 67mka z nieznanym mi dotąd wzorem orzełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 budowlanka prlka czerwona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 i pomarańczowa-w takiej pan Maliniak pomykał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 i na koniec mała seria hełmików PS&OC ze jak cytuję z pieczątki ze srodka hełmu:Strzemieszyckich Zakładów Chemii Gospodarczej Pollena Strem-najpierw zielony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 potem niebieski z widocznym logo zakładu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 teraz biały także z logo zakładu a na dodatek czerwonym krzyżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2006 i na koniec czerwony z zakładowej straży pożarnej-biały i zielony mają dodatkowo ślady po wcześniejszej służbie w wsw-białe lakirerowane paseczki podpinki-te 64ki z Polleny są teraz na allegro za grosiki-polecam każdemu kto chce miec fajny prlowski zestaw:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musiex Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 Ja w niedziele 27 jadę do mojej śp prababci, mam nadzieje że coś na strychu się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 to chyba turcja I wojna (oczywiscie z muzeum foto) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 a ten jest grecki antyczny, czy nie jest pierwowzorem szwabskiej linii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 4 Wrzesień 2006 Share Napisano 4 Wrzesień 2006 Te tureckie hełmy to chyba jedyne na świeie hełmy spełniająe wymogi religijne ;) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 5 Wrzesień 2006 Share Napisano 5 Wrzesień 2006 Bundeswehra wz.58. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.