Dziki Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 Pasty, chyba z zastosowaniem medycznym, niestety nie wiem do czego, moze ktos pomoze :)1. Zinkpaste2. Frostherfal(s)be ?3. Borfal(s)be ?4. Do tego cos co wyglada jak gwiazdka z pagonu. Niemiecki? Jaki stopien?5. No i to co wyglada jak nakladka na guzik. Widac rysy orla, ale niestety glowa z dziobem nie przezyla starcia z zebem czasu.
Dziki Napisano 7 Lipiec 2006 Autor Napisano 7 Lipiec 2006 Ktos wie cos o tej gwiazdce?I o tym czyms w ksztalcie V?
Darek419 Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 Tu masz swoją gwiazdkę.pozdro.http://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/03ClothMetal3.html
Dziki Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 Pasty, chyba z zastosowaniem medycznym, niestety nie wiem do czego, moze ktos pomoze :)1. Zinkpaste2. Frostherfal(s)be ?3. Borfal(s)be ?4. Do tego cos co wyglada jak gwiazdka z pagonu. Niemiecki? Jaki stopien?5. No i to co wyglada jak nakladka na guzik. Widac rysy orla, ale niestety glowa z dziobem nie przezyla starcia z zebem czasu.
Dziki Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 6. Luska, takiej jeszcze nie widzialem.Skad pochodzi? Czy jest rzadka?Splonka wycisnieta na zewnatrz, pewnie od nacisku ziemi.
Dziki Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 To najwieksze to zwyklu guzik Wehrmachtu.7. A te dwa mniejsze? Z tylu maja napis FFIN EXTRA.4. Znow fotka gwiazdki.5. Nakladka na guzi druga fota.8. Cos niezidentyfikowanego zupelnie. Daje sygnal jak kolor, ale nie potrafie tego rozpoznac. Resztki jakiegos karabinczyka?
Darek419 Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 http://www.germanmilitaria.com/Heer/24Medical.html
fraktal Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Jest tu sporo osób które znają niemiecki, i znawców którzy rozpoznają te tubki bez tłumaczenia. Napiszę tylko co znalazłem w słowniku:Borsalbe- maść borowa (do czego nie wiem)Zinkpaste- pasta cynkowa (też nie wiem do czego, tlenek cynku to chyba tzw. lekarstwo" w dentystyce)Frostherfsalbe- to jakaś pasta na odmrożenia lub przeciw odmrożeniom.Rano wstaną specjaliści dowiesz się coś więcej.
Darek419 Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Dokładnie.Maść na odmrożenia,maść na rany,antyseptyk.pozdro.
Pytanie
Dziki
Pasty, chyba z zastosowaniem medycznym, niestety nie wiem do czego, moze ktos pomoze :)
1. Zinkpaste
2. Frostherfal(s)be ?
3. Borfal(s)be ?
4. Do tego cos co wyglada jak gwiazdka z pagonu. Niemiecki? Jaki stopien?
5. No i to co wyglada jak nakladka na guzik. Widac rysy orla, ale niestety glowa z dziobem nie przezyla starcia z zebem czasu.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.