acer Napisano 1 Lipiec 2006 Autor Napisano 1 Lipiec 2006 Zapodaje kolegom ciekawą fotkę.Ot Niemcy, Stg 44. Jak myślicie, GRH ? a jeżeli tak to jaka ? Z jakiej imprezy ?Kto zidentyfikuje zdjęcie - zapodaję nagrodę. Pocieszenia :)
Stadler Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 Ja myślę, że to z planu jakiegoś filmu w klimacie Indiana Jones" :-D
acer Napisano 1 Lipiec 2006 Autor Napisano 1 Lipiec 2006 Postaciom nic nie można zarzucić, umundurowanie ok,broń też ok. dlatego zapodałem tą fotkę.Rozwiązanie zagadki jutro po południu, chyba że ktoś da wcześniej odpowiedź.
acer Napisano 1 Lipiec 2006 Autor Napisano 1 Lipiec 2006 O choroba, na focie jest jeden błąd w rekonstrukcji umundurowania. Zagadka coraz ciekawsza. :)
Benny Hill Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Na czapce oficera, brakuje srebrnej podpinki.Pozdrawiam
acer Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Napisano 2 Lipiec 2006 Rozwiązanie zagadki.Ciekawa fotka to scena z polskiego filmu nakręconego 20 lat temu POGRZEB LWA".Na rzeczonej focie, dość ciekawej bo rekwizytor w miarę wiedział o co chodzi, faktycznie są aż 2 błędy :)Na czapce oficera brak jest srebrnego sznura,Pas oficera jest polskim pasem przeszywanym w charakterystyczny wzorek ybki".No, ale Stg to już jest coś jak na polskie filmy lat 80'.W filmie tym chyba jedyne takie role ss-manów zagrali Cezary Pazura i Jakub Szyliński.link :http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/153818
Benny Hill Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Nie zauwazylem tego pasa, bo zdjecie jest troche ciemne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.