Skocz do zawartości

Tylko hipoteza

PzKpfw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Slyszalem , tylko w tych regionach ( Nijmegen -NL )
ze odkrywcy zabieraja ze soba znalezione granaty ..
I mocza je przez co-najmniej 3 -tygodnie w oleju ( Diesel ) po tym zabiegu taki ,nawet niebezpiczny pocisk , mozna rozkrecic na czesci , bez zadnego ryzyka ...czy to ma cos wspolnego z prawda ? Czy nie ...?
Napisano
Słuchaj drogie dziecię:
1. Na tym forum tematy rozrywkowe są zakazane. Powody zrozumiałe - Nagonka" która lubi się posłużyć prowokacją.
2. Dla WŁASNEGO zdrowia daj sobie bromu z wykopywaniem, zabieraniem, przechowywaniem tego typu znalezisk".
3. Jeśli trafisz na coś takiego, zaznacz miejsce i zawiadom saperów (policję, sołtysa etc).
4. Zrób to pod pozorem odkrycia przy zbieraniu grzybów, okazów geologicznych, zdjęć przyrody czy innych bzdur.
5. Poświęć się i przejrzyj tematy na forum z ostatnich 6-u miesięcy, może zrozumiesz.
(:
Napisano
Na Forum zabrania się:
Zamieszczania opisów i sposobów rozbrajania wszelkich niewypałów.
to jest część regulaminu forum,
Napisano
Oczywiście nie dodałem , że dotyczy to także Beneluxu, Niemiec i Francji. Nie wiem tylko - hłe hłe - czy sołtysów tam mają.
Napisano
A do postu Petera ....
o znalezisku granatu mozdzieza zawiadomiony byl miejscowy posterunek policjii , lesniczy itp.
Z tego co wiem , granat lezy na swoim miejscu i nikt z wladz nie zainteresowal sie tym !!
Masz na to wytlumaczenie - dziecinko ...
Napisano
A jesli post i temat szanownemu Forum nie pasuje ,
to zwracam honor ...i nie bede sie wypowiadal w tym temacie , bo tez nie ma o czym , myslalem ( chyba ) dobrze ale nie wyszlo ... SORRY !!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie