Albert Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Witam wszystkich! Panowie kilka moich uwag i spostrzezen:Na wlasnym przykladzie podam ,ze zostanie rekonstruktorem bylo poprzedzone zdobywana wiedza, segregowaniem i analizowaniem materialow ,badaniem szczegolow.Zajmuje sie tym od dziecka... i tez oczy wychodzily mi na wierzch ,gdy widzialem w ksiazkach ,filmach ,muzeach i na gieldach oryginalne mundury lub idealne kopie. Mialem tez szwajcara ,ddr-owke ,BW-owke...i bawilem sie z tym ,ale uwaga-na wlasnym podworku.Ja tez nie sipe na dolarach ,ale kiedys powiedzialem ,ze uzbieram pieniadze na porzadna replike munduru i tak tez sie to stalo(a bylo to rownowarte wszystkim przerobkom ,jakie dokonywalem na szwajcarach czy innych bublach). Bo podejscie do rekonstrukcji powinno byc takie: nie mam czegos ,lub mam cos niewlasciwego to nie pokazuje sie w tym ,tylko czekam ,az przyjdzie kolej na mnie ,az uzbieram pieniadze i wtedy wyruszam. Ten czas oczekaiwania mozna poswiecic na zglebianie wiedzy ,a na pewno przyniesie to wiecej korzysci niz radocha z tego ,ze bralem udzial w reko wrzesniowym ,pobiegalem w szwjcarze ,opinaczach itd... Nie o to chodzi Panowie.!!! Moze nie wszyscy zauwazyli ,ale poziom rekonstrukcji sie podniosl ,a poprzeczki sa stawiane coraz wyzej.Popatrzce na zachodnie grupy ,czy od chociazby Czechy i pieniadze nie moga tu byc zadna wymowka! Zadajmy sobie pytanie : czy lepiez ,zeby bylo kilka rekonstrukcji porzadnych czy 100 roznych ,ale dennych ? Trzeba sobie zadac kolejne pytanie : Czy chcemy bawic sie ,czy rekonstruowac? Skoro chcemy sie bawic ,tak jak wiekszosc tutaj twierdzi to nie mozemy nazywac zabawy Rekonstrukcja(a taki jest wlasnie tytul watku) ,,Bawic'' sie mozna w Darlowie( i nie zebym cos mial do zlotu bo sam bylem tam kilka razy) ,a REKONSTRUKCJA to REKONSTRUKCJA i nie tworzmy wlasnych interpretacji tego pojecia Moj wniosek ,,Panowie drepczecie caly czas w tym samym miejscu ,ani kroku do przodu'' PozdrawiamAlbert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
admin Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Widzę, że temat wątku się wyczerpał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.