Skocz do zawartości

bitwa pod Kockiem.

ja20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czy warto tam szukać?chodzi mi o to czy okolica bardzo przeszukana czy może jeszcze da się tam coś znaleść.
Napisano
Tak przy okazji, są na tym terenie przyjazne leśniczówki - takie że mozna zostawić autko a jakby co to i na sianku przenocować ? Pozdrawiam Tomko
  • 2 weeks later...
Napisano
przypadkiem nie parkuj pod Wolą Gułowską koło leśniczówki, ja miałem raz farta. postawiłem samochód prawie pod oknami, łaziłem z kumplem cały dzieńi pojechaliśmy wieczorem do domu. potem gadałem z klientem co go straż leśna tam złapała, zabrali mu fanty wykrywacz, potem rewizja i fanty z domu a na koniec kolegium. Ponoć ten leśniczy to niezły...
w tamtej leśniczówce to na pewno nie przenocujesz!teren tam mocno schodzony i dużo trzeba się nałazić zeby coś trafić ciekawego. w okolicach samej Woli Gułowskij to już nawet ciężko o odłamki hehe
Napisano
właśnie z powodu zagrożenia pożarowego nie chcieliśmy wjeżdżać do lasu a że stał tam tylko jeden domek to zaparkowaliśmy tam.szukaliśmy też w okolicy tego domku.jak wracaliśmy ze szpadlem w ręku i rozłożonym wykrywaczem zorientowliśmy się że ten jeden domek to leśniczówka.jeśli chodzi o fanty to nic się nie udało tam trafić.następnym razem będziemy szukać w okolicy wsi Poznań.miejscowy człowiek mówił coś o jakimś lotnisku właśnie w tej okolicy.słyszał może ktoś o tym albo był?
Napisano
Raz zrobiłem tam wypad. Faktycznie teren przeczesany.
Tylko na okolicznych polach mozna znaleźć troszkę łusek, głównie niemieckich. Przy torach kolejowych znajduje się masa okopów i ziemianek, ale czesane tak z grubsza wyglądały na czyste.
Napisano
pod samą Wolą Gułowską nie ma nawet co chodzić(chociaż 2 lata temu gadałem z kliantem co wyciągnął 2 mg w lasku na łąkach koło W.G.-zszedł tam przypadkiem żeby się schowac z wykrywka bo jechał samochód i trafił w rowku + jeszcze kupę łusek i taśmy). Ale w dalszej okolicy jeszcze coś można wyciągnać.
nie zniechęcam ale naprawdę trudno tam coś znaleźć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie