ja20 Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 czy warto tam szukać?chodzi mi o to czy okolica bardzo przeszukana czy może jeszcze da się tam coś znaleść.
ja20 Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 a może byłby ktoś chętny na wspólne wykopki w tej okolicy?
ładziak111 Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 napewno warto to masa terenu jeszcze dużo czeka na wyciągnięcie z ziemii powodzenia
Tomko Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Tak przy okazji, są na tym terenie przyjazne leśniczówki - takie że mozna zostawić autko a jakby co to i na sianku przenocować ? Pozdrawiam Tomko
mauser29 Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 przypadkiem nie parkuj pod Wolą Gułowską koło leśniczówki, ja miałem raz farta. postawiłem samochód prawie pod oknami, łaziłem z kumplem cały dzieńi pojechaliśmy wieczorem do domu. potem gadałem z klientem co go straż leśna tam złapała, zabrali mu fanty wykrywacz, potem rewizja i fanty z domu a na koniec kolegium. Ponoć ten leśniczy to niezły... w tamtej leśniczówce to na pewno nie przenocujesz!teren tam mocno schodzony i dużo trzeba się nałazić zeby coś trafić ciekawego. w okolicach samej Woli Gułowskij to już nawet ciężko o odłamki hehe
ja20 Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Napisano 14 Lipiec 2006 właśnie z powodu zagrożenia pożarowego nie chcieliśmy wjeżdżać do lasu a że stał tam tylko jeden domek to zaparkowaliśmy tam.szukaliśmy też w okolicy tego domku.jak wracaliśmy ze szpadlem w ręku i rozłożonym wykrywaczem zorientowliśmy się że ten jeden domek to leśniczówka.jeśli chodzi o fanty to nic się nie udało tam trafić.następnym razem będziemy szukać w okolicy wsi Poznań.miejscowy człowiek mówił coś o jakimś lotnisku właśnie w tej okolicy.słyszał może ktoś o tym albo był?
ja20 Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Napisano 14 Lipiec 2006 A może ktoś się orientuje jakie działo stoi w Woli Gulowskiej naprzeciwko kościoła?
fokuz11 Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Ja sie wybieram w tamte okolice ale czas mam tylko w niedziele jezeli ci pasuje to mozemy sie jakos zgadac
yossarian Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 WitamJa mam niedaleko, ale czasu zawsze za mało, może się kiedyś uda zgrać ekipęPozdrawiam.
ja20 Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 tereaz pewnie dopiero pod koniec sierpnia się pojawimy ale jak będziemy jechać to napiszę na pewno.
Boruta Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 Pokaż swoje wykopki. Armata na pewno ruska.Pozdrawiam
leleszek Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 Raz zrobiłem tam wypad. Faktycznie teren przeczesany.Tylko na okolicznych polach mozna znaleźć troszkę łusek, głównie niemieckich. Przy torach kolejowych znajduje się masa okopów i ziemianek, ale czesane tak z grubsza wyglądały na czyste.
mauser29 Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 pod samą Wolą Gułowską nie ma nawet co chodzić(chociaż 2 lata temu gadałem z kliantem co wyciągnął 2 mg w lasku na łąkach koło W.G.-zszedł tam przypadkiem żeby się schowac z wykrywka bo jechał samochód i trafił w rowku + jeszcze kupę łusek i taśmy). Ale w dalszej okolicy jeszcze coś można wyciągnać.nie zniechęcam ale naprawdę trudno tam coś znaleźć
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.