Mathew Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Napisano 20 Czerwiec 2006 Dzisiaj po południu podleśniczy wyrzucił mnie z lasu. Niby nic dziwnego ale tydzień temu w okolicy poznałem 2 innych leśniczych z którymi bardzo miło się rozmawiało, żaden nie robił problemów, pokazywali nawet ciekawe miejsca jednym słowem sielanka. No ale w końcu trafiła kosa na kamień. Więc żeby nie tracić dnia postanowiłem zwiedzić starą kopalnię. W 39 na krótko zajął ją freikorps, potem nasi wyrzucili freikorps jak mnie leśniczy. Zrobiłem parę fotek bo wkrótce wszystko rozwalą i nie będzie śladu zwłaszcza po 3 obiektach paramilitarnych. Na zdjęciu wieżyczka obserwacyjna. Nie wiem z którego roku, być może powojenna.
Mathew Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Napisano 20 Czerwiec 2006 no i główny cel mojej wyprawy, budynek w którym znajdowało się serce kopalni, maszynownia. Pomyślałem sobie że może znajdę jakieś ślady walk na murach abo co ..
Mathew Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Napisano 20 Czerwiec 2006 wlazłem do środka, patrzę a tu prawie jak w siłowni na Osówce. Jednak najciekawszy obiekt znajduje się w prawym rogu hali. Ogólnowojskowa wewnętrzna wieżyczka obs-boj. Nigdy wczesniej czegoś takiego nie widziałem ..
Mathew Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Napisano 20 Czerwiec 2006 hm, szparki małe, co mógł zdzialać taki strażnik ? Pistolecikiem jedynie chyba postrzelać ..
Mathew Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Napisano 20 Czerwiec 2006 Złomiarze juz tu byli. I to by było na tyle. pozdrawiamMat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.