luger Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Poprzedni weekend spędziłem w miejscowości Soczewka nad Wisłą w okolicach Płocka. Niestety nie zabrałem ze sobą wykrywacza a szkoda. W lesie znajduje się coś, co wygląda jak rów przeciwczołgowy.
luger Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Kilka metrów za tym rowem zaczynają się okopy miejscowo dość rozgałęzione. Poza dwoma czy trzema dołkami nie znalazłem śladów poszukiwaczy jakich pełno jest np. na Wale. Z jakiego okresu są te okopy? Czy miały tam miejsce działania wojenne? Czy ktoś tam szukał i z jakimi efektami?A może są one powojenne, co może sugerować obecnosć w okolicy jednostki wojskowej?Z góry dziękuję za wszelkiego rodzaju informacje.Pozdrawiam L.
Boruta Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 Kiedyś tam byłem z lichym sprzętem - to są linie obronne niemieckie i jednostka tam też jest, nic ciekawego nie wyszło - słaby sprzęt i krótko byłem. Tylko taka klamra od spinania szalunków, 10 gr współczesne.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.