Skocz do zawartości
  • 0

?Pytanko dotyczące łuski?

Maniek7_2006

Pytanie

Napisano
Otóż łuska ma następujące bicia: 16 36 P370 S i po tym S" gwiazdka, Od jakiej broni może pochodzić ta łuska? jak tylko bedę mógł to zamieszczę fotki. Z góry dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam Serdecznie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dzięki za odpowiedzi, znalazłem ją na własnym podwórku, nigdy wcześniej nie kopałem, zacząłem dopiero w tym roku, dlatego nie wiedziałem że jest to łuska mauserowska. jeszcze raz dziękuję i Pozdrawiam Serdecznie
Napisano
To, że zacząłeś w tym roku to wiedzą juz chyba wszyscy w necie którzy kopią... Ja nie widziałem Cię na oczy, a wiem ze masz w3p i co chwile pytasz o coś. Na kazdym forum jest po 15 postów z zapytaniem o miejscówki i mapy... Troche musisz sam popracować, albo znaleźć kogoś doświadczonego w swojej okolicy i poduczyć się od niego. Na wielkie sukcesy na początku nie licz, z czasem jednak będzie coraz lepiej! Wiem (i pewnie nie tylko ja) to po sobie!!
Pozdrawiam!!
Napisano
Otóż łuska ma następujące bicia: 16 36 P370 S i po tym S" gwiazdka, Od jakiej broni może pochodzić ta łuska? jak tylko bedę mógł to zamieszczę fotki. Z góry dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam Serdecznie
Napisano
witam
przede wsyzstkim nie ten dzial, od tego jest identyfikacja, ale kazdy sie moze pomylic...
luska mauser 7,92-57, 16 partia z 1936 roku, producent Hugo Schneider A.G., Werk Berlin-Köpenick, a S z gwiazdka to chyba oznaczenie pocizku z rdzeniem stalowym...
pozdrawiam
Napisano
wg opisu i sygnatur jest to luska wyprodukowana w 1936 roku, naboj mogl byc uzyty w kazdej broni strzelajacej amunicja mauserowska, a ze najczesciej byl to wlasnie karabin Mauser lub Mg....
pozdrawiam
Napisano
Witam. Jest to luska od mausera. 36 rok produkcji; 16 partia; P370 oznacza producenta - Hugo Schneider A.G., Werk Berlin - Kopenick; S z gwiazdka oznacza iz w stopie z jakisgo zostala wytworzona znajduje sie 72% mosiadzu bodajze.
Pozdrawiam T

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie