Gość Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 czy wykrywacz wyczai w otynkowane scianie z cegly zlote monety? (nie wiem czy sa luzem czy w jakims sloiku)
beyo Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 No jasne, ale pod warunkiem, że nie ma w pobliżu kabli energetycznych i drutów zbrojeniowych (chciaż w ścianie z cegły to raczej mało prawdopodobne).
SWaldek Napisano 19 Sierpień 2003 Napisano 19 Sierpień 2003 Cegła jest bardzo trudnym środowiskiem do pracy wykrywacza.Kiedyś trafiłem na miejsce po kuchni ceglanej lub piecu, na powierzch widać było tylko małe kawałki cegieł natomiast pod ziemią nawet całe cegły. W tym miejscy wykrywacz zaczą zachowywać się bardzo dziwnie wzbudzał się z niewiadomych powodów. Kiedyś czytałem o teście na jakość wykrywacza, jężeli wykrywacz zareaguje na monetę położoną na ziemi i przykrytą mokrą cegłą to znaczy ,że jest dobry. Proponuję użyć wykrywacza PI, któremu środowisko pracy jest prawie obojętnePozdrawiam
Gość Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 Mój VLF jest całkowicie obojętny na cegły w przeciwieństwie do poprzedniego saperskiego.Pozdrawiam
Gość Napisano 20 Sierpień 2003 Napisano 20 Sierpień 2003 Mój VLF jest całkowicie obojętny na cegły w przeciwieństwie do poprzedniego saperskiego.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.