Skocz do zawartości

okolice puław

rafael31

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeżeli nic nie możesz znaleźć koło Żyrzyna, to może wybierz się za Wisłę, chociażby w okolice Janowca, Nasiłowa, czy Góry Puławskiej. To przecież też niedaleko Puław.
pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Pod Janowcem był przyczółek radziecki w 1944 roku, zginęło tam około 3 tys. Rosjan, drugie miejsce to może być okolica Gniazdkowa i Kijanki. Najlepszy sposób to najpierw literatura, a potem rekonesans.
Życzę powodzenia.
Napisano
Janushew masz rację mnóstwo okopów, ale poza tym nic ciekawego. Byłem tam kilka razy w tamtym roku na wiosnę i mogę tylko tyle powiedzieć, że teren mocno przekopany przez poprzedników. Spotkałem przypadkowo starszego pana w lesie, który mówił mi, że kilka lat temu było w tych okolicach przez kilka dni kilku eksploratorów, a lokalni kopacze także nie śpią. Sam mogę powiedzieć, że oprócz stalowego złomu nic więcej nie znalazłem.
pozdrawiam
Napisano
witam
Bylem na krotkim rekonesansie w okolicach Janowca, oprocz duzej ilosci lusek od pepeszy i jednej od naganta nic ciekawego sie nie znalazlo, moze tylko dlatego, ze bylem tam 1,5 godziny...mimo wszystko teren wygladal zachecajaco, malo dolkow....
pozdrawiam
Napisano
Mam w Janowcu kolegę, który opowiadał mi o swoim szwagrze i o jego znaleziskach w okolicy Janowca. Zapraszał mnie kiedyś do siebie i obiecał pokazać miejscówki, ale nie miałem jeszcze czasu. Co do jego szwagra to musiał tam co nieco znaleźć skoro miał do czynienia z policją. Myślę, że teren może być obiecujący.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie