barto12 Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Znalazłem ostatnio mausera 98k i nie mogę wyciągnąc z niego zamka ponieważ bezpiecznik a raczej to co z niego zostało jest w pozycji zaryglowanej zamek jest po elektrolizie i podnosi się do góry o zaledwie jakiś centymetr. Prosze doradźcie mi co mam zrobić???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 W jakiej pozycji jest bezpeicznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barto12 Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2006 bezpiecznik jest w pozycji poziomej po prawej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 No to musisz go obrócić w lewo... bo w tej pozycji blokuje zablokowany jest cały zamek. Nie wiem w jakim stanie masz tego mausa ale musisz rozruszać skrzydełko.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Obruc bezpiecznik w pozycję do góry.Możesz spróbowac lekko pociąga za kurek(najlepiej złap kurek przez kawałek mosiądzu lub miedzi w imdło).Jak obrucisz bezpiecznik do góry będziesz mógł odryglowac zamek a potem naciskając na zameczek odkręcisz wykręcisz łacznik z iglica z trzonu.Potem możesz zamek rozebrac na części pierwsze.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barto12 Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2006 hmm... tylko że po skrzydełku bezpiecznika nie zostało prawie nic i nie ma za co złapać. Są jakieś inne sposoby??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Musisz chocby kombinerkami złapac za trzpień bezpiecznika i go obrucic.Jak tego nie zrobisz to zamka nie wyjmiesz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 cholerka..... mam film na kompie jak rozbiera się zameczek od mauserka ale ma 5 mb... próbowałem cina poczte wysłać... ael niestety nei da sie...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sexo Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 wyslij do mnie, a ja wrzuce na serwer i dam linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 http://www.surplusrifle.com/downloads.aspTu masz ładnie pokazane na przykładzie Mausera szwedzkiego (zamek praktycznie ten sam)Co do samego bezpiecznika - w większości wykopków niewystarcza przesunięcie go w bok, często trzeba delikatnie odciągnąć kurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 cos nie chce wysłać ci na maila... postaram się w tygodnu na serwer wrzucić bo ostatnio nie mam casu..pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
militarnik Napisano 17 Czerwiec 2006 Share Napisano 17 Czerwiec 2006 Oto filmik przedstawiający rozbiórkę zamka do pobrania http://mauser98k.internetdsl.pl/download/zamek98k.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 Odradzam numer z deską.Drgnie ręka sprężyna bedzie mocna i po iglicy(no ale zawsze pewnośc ze zdekowana).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.