mt Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Napisano 11 Czerwiec 2006 Witam!Mała prośba: napiszcie parę słów o zwiedzaniu twierdzy kłodzko: z przewodnikiem, czy bez? Ile kosztuje? jak długo się zwiedza?, Jakie wrażenia? itd. I przy okazji: daleko stamtąd do olbrzyma"? (Riese). Z góry dzięki i pozdrawiam!
yorik Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 Byłem tam cztery lata temu. Z tego co pamiętam wyodrębniony do zwiedzania fragment twierdzy wraz z lapidarium i tarasem widokowym ogladać mozna indywidualnie. Natomiast zwiedzanie korytarzy minerskich jest możliwe tylko z przewodnikiem, ale naprawdę warto.
tr Napisano 12 Czerwiec 2006 Napisano 12 Czerwiec 2006 masz jakies 25 km czyli nie wiele jak posiadasz transport.
TIX Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 byłem rok- moze 2 lata temu... wrażenia niesamowite zwłaszcza z części podziemnej. POLECAM
prezesszczepan Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 Twierdzę Kłodzką zwiedza się samemu, tylko do chodników zchodzi się z przewodnikiem, czas wycieczki około 40 minut trasa udostępniona liczy około 1 km. Bywam tam kilka razy w tygodniu, więc jeśli macie pytania odnośnie Festung Glatz to piszcie.
michal7589 Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Byłem tam rok temu, ogólne wrażenia super przewodnik na którego trafiliśmy opowiadał ciekawie o historii tego miejsca. Twierdze a powierzchni" zwiedza się indywidualnie do chodników minerskich schodzi się z przewodnikiem najlepszy jest tunel ewakuacujny o wysokości 100 cm, przechodzi nim kto chce ma on długość ok 50 m.Mimo ze mam 2 metry wzrostu skorzystałem s tej opcji i nie żałuje naprawde super wycieczka i wrażenia też dobre.Polecam Michał
yorik Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Ja przez ten niski chodnik szedłem z jamnikiem na smyczy i z dyndającym aparatem na szyi. Też mocne miałem wrażenia.:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.