Skocz do zawartości

zapytanie o twierdze kłodzko

mt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Mała prośba: napiszcie parę słów o zwiedzaniu twierdzy kłodzko: z przewodnikiem, czy bez? Ile kosztuje? jak długo się zwiedza?, Jakie wrażenia? itd. I przy okazji: daleko stamtąd do olbrzyma"? (Riese). Z góry dzięki i pozdrawiam!
Napisano
Byłem tam cztery lata temu. Z tego co pamiętam wyodrębniony do zwiedzania fragment twierdzy wraz z lapidarium i tarasem widokowym ogladać mozna indywidualnie. Natomiast zwiedzanie korytarzy minerskich jest możliwe tylko z przewodnikiem, ale naprawdę warto.
  • 5 months later...
Napisano
Twierdzę Kłodzką zwiedza się samemu, tylko do chodników zchodzi się z przewodnikiem, czas wycieczki około 40 minut trasa udostępniona liczy około 1 km. Bywam tam kilka razy w tygodniu, więc jeśli macie pytania odnośnie Festung Glatz to piszcie.
Napisano
Byłem tam rok temu, ogólne wrażenia super przewodnik na którego trafiliśmy opowiadał ciekawie o historii tego miejsca. Twierdze a powierzchni" zwiedza się indywidualnie do chodników minerskich schodzi się z przewodnikiem najlepszy jest tunel ewakuacujny o wysokości 100 cm, przechodzi nim kto chce ma on długość ok 50 m.Mimo ze mam 2 metry wzrostu skorzystałem s tej opcji i nie żałuje naprawde super wycieczka i wrażenia też dobre.Polecam Michał
Napisano
Ja przez ten niski chodnik szedłem z jamnikiem na smyczy i z dyndającym aparatem na szyi. Też mocne miałem wrażenia.:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie