tsbezeg Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Napisano 11 Czerwiec 2006 Witam.Trafiłem wczoraj jakąś strzelbę albo coś na ten styl, z ośmiokątną lufą ale z zamkiem jak mauser,osłona spustu z mosiądzu, dł. bez kolby to 66 cm .Jeszcze przed wszelkimi zabiegami więc fotki dodam później. Znacie coś takiego?
tsbezeg Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Napisano 11 Czerwiec 2006 Witam.Trafiłem wczoraj jakąś strzelbę albo coś na ten styl, z ośmiokątną lufą ale z zamkiem jak mauser,osłona spustu z mosiądzu, dł. bez kolby to 66 cm .Jeszcze przed wszelkimi zabiegami więc fotki dodam później. Znacie coś takiego?
Solek Napisano 11 Czerwiec 2006 Napisano 11 Czerwiec 2006 Jak napisałeś z ośmiokątną to kojaży mi sie to jedynie z muszkietem.Ale daj foty to się określi.(Dziwi mnie ten zamek od mausera, niemożliwew żeby żeby w tamtych czasach był taki zamek chyba że lufa została dorobiona co jest większe prawdopodobieństwo)
tsbezeg Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Napisano 11 Czerwiec 2006 Chodzi mi o to że nie jest to broń łamana ,ma zamek suwliwy podobny do tego jak w mauserach , nie twierdze ze taki sam, fotki dam wieczorem, podejrzewam jakąś broń myśliwską, ale dzięki za odp.
Pytanie
tsbezeg
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.