Gość Napisano 17 Sierpień 2003 Napisano 17 Sierpień 2003 Mam pytanie do was Panowie gdzie w Polsce i za ile mogę kupic kurtkę mundurową zwykłego szeregowca Weffen SS lub Wehrmachtu. Chcę odtworzyć wygląd i oporządzenie zołnierza niemieckiego z II wojny. Bardzo prosze Was o poradę.
Gość Napisano 17 Sierpień 2003 Napisano 17 Sierpień 2003 Z tego ,co ostatnio widziałem: kurtka mundurowa SS M42 wraz z czapką podoficerską na giełdzie we Wrocławiu,bardzo mocno perforowana przez mole, niekompletne obszycie, za 3200zł/kpl.Czapka podoficerska WH,stan dobry 900zł, do tego bluza-drelich, stan średni minus 1200zł, też we Wrocławiu.Na Autobazarze w ŁOdzi kurtka zimowa M43(stan średni minus, kolory b.wyblakłe)1600zł,tam też kurtka mundurowa WH M36 (załatana dziura na plecach, doszyty nieoryginalny kołnierz,bez obszyć)-1700zł.Pomyślnych zakupów.
akagi Napisano 17 Sierpień 2003 Napisano 17 Sierpień 2003 jeżeli szukasz do rekonstrukcji , może wystarczą ci szyte obecnie.Zapraszam do kontaktu z SRH Polski Wrzesieńsekcja niemiecka - Rafał Kuliśnki , Lohse@wp.pl - powinien pomóc.
omi30 Napisano 17 Sierpień 2003 Napisano 17 Sierpień 2003 we wrocku maja super ceny ze wzgledu na niemców proponuje szukac na innych bazarach
Gość Napisano 18 Sierpień 2003 Napisano 18 Sierpień 2003 Dziękuję bardzo za pomoc, najprawdopodobniej zakupię coś obecnie szytego
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.