Mathew Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2003 WitamZnalazłem go na Jurze. Chciałem wyrzucić ale zauważyłem charakterystyczne nacięcia na końcu. Co to może być ?PozdrawiamMathew vel Rysio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2003 WitamZnalazłem go na Jurze. Chciałem wyrzucić ale zauważyłem charakterystyczne nacięcia na końcu. Co to może być ?PozdrawiamMathew vel Rysio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2003 ... z tyłu występują takie same nacięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWaldek Napisano 16 Sierpień 2003 Share Napisano 16 Sierpień 2003 Jest to element brony rolniczej naszych pradziadków. Brona wykonana była z drewna a kowal odkuwał odpowiednie szpise, które były wbijane w konstrukcję drewnianą tworząc kolczaste narzędzie rolnicze przeważnie ciągnione przez konia. Nacięcia wykonano aby zapobiec cofania się wbitych szpicy podczas pracy i uderzania o kamkienie. Widziałem takie brony w oryginalePozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Mathew
Witam
Znalazłem go na Jurze. Chciałem wyrzucić ale zauważyłem charakterystyczne nacięcia na końcu. Co to może być ?
Pozdrawiam
Mathew vel Rysio
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.