KURT2005 Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2006 Witam wie ktos gdzie mozna kupic rzymskie monety na sztuki (wage)nieczyszczone poze ebay (na polskim niema) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milbas Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Witam.Monety nieczyszczone zdarzają się (a przynajmniej z pół roku temu się zdarzały, jak przeglądałem notorycznie aukcje monet rzymskich) na naszym Allegro. Wprawdzenie nie na wagę, ale w solidnych zestawach - po 50 - 100 monet.PozdrawiamMILBAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 a czy te w zestawach na allegro po 50-200 sztuk to nie sa falsy? zastanawiajace sa ilosci w jakich na allegro sprzedaje sie rzymki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milbas Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Trudno powiedzieć - ja osobiście na rzymkach się nie znam, ale wyglądały jak monetki nieczyszczone z epoki. PozdrawiamMILBAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 OK, dzieki jednak z osob ktore znam nikt nigdy nie wykopal rzymka a jesli sie trafiaja to w sladowych ilosciach. Ze znalezisk archeologicznych ilosc rzymkow tez nie jest porazajaca. Zastanawiam sie wiec skad na allegro jest tego tyle i w takich ilosciach????? POZdrawiam olo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milbas Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Słyszałem, że są to monety sprowadzane (przemycane ?? :-) z bałkanów - Grecja, Chorwacja, Włochy, gdzie ponoć można trafic miejsca, w których kopie się te monetki na kilogramy. CZy tak jest naprawdę - nie wiem.PozdrawiamMILBAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 OK, dzieki o to mi chodzilo i mojej dziewczynie tez:)pozdrawiam olo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombak Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 WitamNa jarmark dominikański przyjeżdzał, kiedyś węgier, który sprzedawał rzymskie monety. Mój znajomy będąc na wycieczce w Tunezji również nabył kilka monet, ale jak się póżniej okazało przepłacił. WPolsce nie spotyka się tych monet ponieważ rzymianie tu nie dotarli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 i tu sie mylisz monety rzymskie spotyka sie w polsce BURSZTYNOWY SZLAK nawet pod lodzia wychodza nie wspomne o kaliszu wplywy Rzymu docieraly nawet do polski pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Przecierz Rzymianie mieli szlak handlowy prowadzący przez polske aż do bałtyku. pozdrowienia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombak Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 żle to ująłem . miaLem na myśli to, że są żadkie i nie spotyka się ich w tak dużych ilościach jak na południu Europy gdzie było imperium rzymskie. Szlaki były, jasne, ale tylko szlaki i monety rzymskie to żadkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombak Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Aczkolwiek ostatnio słyszałem że ktoś znalazł sestercje z lat 238-244 n.e. pod SUWAŁKAMI. Pozdrowiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombak Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 nostro, obert mam pytanko. Ile monetek rzymskich wam się trafiło ??? W Polsce oczywiście. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 2 Luty 2008 Share Napisano 2 Luty 2008 Jeszcze nie dostąpilem zaszczytu posiadania rzymskiej monety:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmland Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Słuchajcie wszyscy którzy zajmujecie się zbieraniem monet czy aby ten Kurt2005 nie jest jakimś tajniuakiem i próbuje wyciągnąc od was informację gdzie się sprzedaje lub lepiei kto wykopał rzymki a potem robi się nalot i do paki za handel antykami. Uwarzajcie wszyscy nie dajcie się podpuszczac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombak Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Niech sobie wejdzie na allegro tam monet rzymskich zatrzęsienie i masa podejżanych.Zastanawia mnie jak to możliwe??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.