Skocz do zawartości

RZYMSKIE MONETY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Monety nieczyszczone zdarzają się (a przynajmniej z pół roku temu się zdarzały, jak przeglądałem notorycznie aukcje monet rzymskich) na naszym Allegro. Wprawdzenie nie na wagę, ale w solidnych zestawach - po 50 - 100 monet.

Pozdrawiam
MILBAS
  • 2 weeks later...
Napisano
a czy te w zestawach na allegro po 50-200 sztuk to nie sa falsy? zastanawiajace sa ilosci w jakich na allegro sprzedaje sie rzymki:)
Napisano
OK, dzieki jednak z osob ktore znam nikt nigdy nie wykopal rzymka a jesli sie trafiaja to w sladowych ilosciach. Ze znalezisk archeologicznych ilosc rzymkow tez nie jest porazajaca. Zastanawiam sie wiec skad na allegro jest tego tyle i w takich ilosciach?????
POZdrawiam olo
Napisano
Słyszałem, że są to monety sprowadzane (przemycane ?? :-) z bałkanów - Grecja, Chorwacja, Włochy, gdzie ponoć można trafic miejsca, w których kopie się te monetki na kilogramy. CZy tak jest naprawdę - nie wiem.

Pozdrawiam
MILBAS
  • 1 year later...
Napisano
Witam
Na jarmark dominikański przyjeżdzał, kiedyś węgier, który sprzedawał rzymskie monety. Mój znajomy będąc na wycieczce w Tunezji również nabył kilka monet, ale jak się póżniej okazało przepłacił. WPolsce nie spotyka się tych monet ponieważ rzymianie tu nie dotarli.
Napisano
i tu sie mylisz monety rzymskie spotyka sie w polsce BURSZTYNOWY SZLAK nawet pod lodzia wychodza nie wspomne o kaliszu wplywy Rzymu docieraly nawet do polski pzdr
Napisano
żle to ująłem . miaLem na myśli to, że są żadkie i nie spotyka się ich w tak dużych ilościach jak na południu Europy gdzie było imperium rzymskie. Szlaki były, jasne, ale tylko szlaki i monety rzymskie to żadkość.
Napisano
Słuchajcie wszyscy którzy zajmujecie się zbieraniem monet czy aby ten Kurt2005 nie jest jakimś tajniuakiem i próbuje wyciągnąc od was informację gdzie się sprzedaje lub lepiei kto wykopał rzymki a potem robi się nalot i do paki za handel antykami. Uwarzajcie wszyscy nie dajcie się podpuszczac
Napisano
Niech sobie wejdzie na allegro tam monet rzymskich zatrzęsienie i masa podejżanych.Zastanawia mnie jak to możliwe???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie