Fendziu Napisano 7 Czerwiec 2006 Autor Napisano 7 Czerwiec 2006 Bardzo prosze o pomoc w identyfikacji oraz wycenie tych oto wykopków
maxim026 Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 no no te monety to są FALSY-FIKATY i wdodatku kiepskie
kopijnik2 Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 ta pierwsza ma więcej wspólnego z PRINCE POLO niż z monetą
Jacek P Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Jestes pewien że to są wykopki czy się nabijasz ????Bo ja mam podobne, tyle że dostałem je na festynie archeologicznym, na jednym stanowisku był mincerz i wybijał każdemu taka monetkę, kto chciał, nawet kolor blaszki jest identyczny, bicia bardzo podobne.
Fendziu Napisano 7 Czerwiec 2006 Autor Napisano 7 Czerwiec 2006 Prawde powiedziawczy kolo wpuścił mnie w maliny , na szczęście niedałem zanie ani FUNIA bo też wyglądały mi podejżanie . Dzięki za pomoc .Pozdro.
Fendziu Napisano 7 Czerwiec 2006 Autor Napisano 7 Czerwiec 2006 Chyba przejade się na Biskupin, podobne podrubeczki można tam kupić na wage zaraz pofestynie . Poile stoi teraz miedziucha hihi
kokesh Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 Ta pierwsza to Denar Bolesława Chrobrego ,,Princes Polonie''.Znane jest 70 egzemplarzy ,posiada pierwszy znany historyczny zapis nazwy Polski. Druga to kwartnik Kazimierza Wielkiego ,gdyby to były orginały ... to było by coś, a tak to możesz nimi pograć w pchełki. Pozdro...
Shiver Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 To pierwsze coś" można bez problemu i w każdej chwili porównać z oryginałem - jest na banknocie 20-złotowym.
Fendziu Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 Jak dziś usłyszałem od byłego właściciela tych (wypasów)wyciągnoł je z jakiś starych murów z pomiędzy cegieł , ale pacząc nanie nadal odnosze wrażenie że są one zbyt świeże jak na ich ( potencjalny) wiek.A tak nawiasem to jaka była waga orginałów ?
kokesh Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 One przede wszystkim były bite ze srebra!!!NIE z miedzi !!!Pozdro...
rav79 Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 Zajebisty jest ten kurczak na pierwszym zdjęciu :) Aż dziwne, że ktoś mógł mieć odwagę wciskać komuś takie falsy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.