krasnal Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Napisano 6 Czerwiec 2006 W moim miescie - Świdwinie jest pełno miejsc do zwiedzenia z wykrywaczem , mozna znalesc wiele ciekawych rzeczy poniewaz ze Świdwina w kierunku Nielepu uciekali niemcy , bo do miasta wkraczali sowieci, mozna wiec znalesc wiele pozostalosci zakopanych w rowach i okolicach miasta , sam odkrylem pozostalosci po prawdopodobnie szpitalu polowym w lesie. A z takich ciekwszych miejsc to jest potwierdzone ze pod glownym placem znajduja sie komnaty i przejscia , ktore krotko po wojnie byly odkopane , jednak pozniej ktos kazal je zakopac i zrobiono na ich miejscu plac, zamek jest polaczony z kosciolem podziemiami , ktore dochodza az ok. 20 km poza miasto , prawdopodobnie byly to przejscia ewakuacyjne jeszcze za czasow krzyzakow poniewaz Świdwin bylo to miasto krzyzackie .Te i wiele jeszcze innych ciekawych faktow zna kustosz zamku jednak nie chetnie dzieli sie tymi informacjami , moze dlatego ze sam sie tym pasjonuje .
krasnal Napisano 7 Czerwiec 2006 Autor Napisano 7 Czerwiec 2006 No wlasnie zgadza sie , dlatego chcialbym zebrac jeszcze kilku kolegow , aby razem wyruszyc i sprawdzic co ta ziemia w sobie jeszcze ukrywa :)
waldi550 Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 Geo otrzymuje sukcesywnie wszelkie informacje na ten temat.
waldi550 Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 Na dodatek posiada porządną wykrywkę i autko.
iwan Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 Witam, pana o nicku KRASNAL proszę o kontakt ze mną na priva!!!!!!!!!!!!!!!!!!
krasnal Napisano 8 Czerwiec 2006 Autor Napisano 8 Czerwiec 2006 Hehe jednak jest jeszcze ktos kopiacy w swidwinie ;)
hydro Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 Chętnie się dołącze. Mam czas sprzęt i auto. Mieszkam niedaleko. Czekam na wiadomość.
krasnal Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Napisano 9 Czerwiec 2006 O to bardzo dobrze , jak dalej jest Pan zainteresowany prosze o kontakt na maila , napewno sie dogadamy , ja rowniez posiadam wykrywacz i samochod .
waldi550 Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 A ja czekam na Fanty a raczej zdięcia z Waszych połowów??
krasnal Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Napisano 9 Czerwiec 2006 Jak cos znajdziemy to z pewnoscia sie pochwalimy ;)
hydro Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 WitamKrasnal, wysłałem maila do Ciebie.Czekam na odpowiedź.Pozdrawiam
Geo Napisano 15 Czerwiec 2006 Napisano 15 Czerwiec 2006 Witam Pana ,, Krasnala. Też jestem ze Świdwina i znam trochę okolicę. Pozdrawiam Waldiego. Teraz będę częściej na forum ponieważ chyba zaliczyłem rok. Krasnal, skąd masz takie dobre namiary, że pod Nielepem był jakiś szpital i że szkopy uciekali w tamtym kierunku. W Nielepie wg mojej wiedzy był drugi pierścień rosyjski kotła świdwińskiego. Walki odbywały się na południe od Świdwina /strona Bierzwnica i Łobez/. Wiem, że w lesie były jakieś składy. Chętnie bym porozmawiał/podaj maila/. Też uważam, że kustosz zamku jest ciężki w kontaktach. Wczoraj szukałem przy drodze do Łęg. Znalazłem świeże ślady jakiegoś pseudoposzukiwacza. Wszystkie doły pozostawione jak po dzikiej świni. W lesie koło Rogalina, tam dopiero gościu zrobił w tamtym roku dobrą robotę. Nie dziwię się, że leśnicy mają o nas nie najlepsze zdanie. Dzisiaj pokażę się w dziale identyfikacja. Pozdro ,,Geo"
6866 Napisano 17 Czerwiec 2006 Napisano 17 Czerwiec 2006 Witam ziomali ze Świdwina choć mieszkam dopiero od niedawna w Świdwinie i ma wykrywkę byłem pare razy w terenie to co zobaczyłem co zostawiają po sobie poszukiwacze to szok????????.... mam auto ale troche mało czasu nawiąże kontakt z poszukiwaczami z okolic.kontakt.na forum..
Geo Napisano 17 Czerwiec 2006 Napisano 17 Czerwiec 2006 Miło wiedzieć, że w Świdwinie coś się dzieje. Kolego ,,6866 jeżeli chcesz wiadomości na bieżąco, to odwiedzaj forum ,,Nasze odkrycia,, i Temat: ,, Poszukiwacze ze Szczecinka,,. Tam wysyłam swoje odkrycia.Pozdro Geo....Ps. ,,Waldi" jest dobrym doradcą.
rob Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 w lesie koło rzepczyna jacyś idioci zostawili dziurę 3-4 m głęboką.Zrobili nawet szalunki żeby się wszystko nie zawaliło. I to gdzie? Na cmentarzu. Po prostu jakbym złapał i łopatą przez łeb zdzielił to od razu miałby miejsce idiota spoczynku.
godles Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 Witam!My równiez prawie w kazdą niedzielę wybieramy sie w rejon kotła Świdwinskiego(rejon Rydzewa,Netna-Zwłaszcza na końcu tej wioski).Polecam poszukiwania na poboczach dróg, jak rowniez nawiazanie kontaktu z tamtejsza starszą ludnościa, gdyż zawsze coś"tam powiedzą.Powodzenia na wykopkach, pozdrawiam Godles
6866 Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 Ja ostatnio byłem w okolic Lekowa ale tam okolice przekopane dokładnie same dołki nie zakopane.miłego kopania i ciekawych trafień....;;;;;;
krasnal Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Napisano 20 Czerwiec 2006 Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale remont mi przeszkodzil, jakby byl ktos chetny na wspolna wyprawe w okolicach Świdwina to piszcie: ibreak@o2.pl , moze razem cos wykombinujemy. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.