Skocz do zawartości

Świdwin

krasnal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W moim miescie - Świdwinie jest pełno miejsc do zwiedzenia z wykrywaczem , mozna znalesc wiele ciekawych rzeczy poniewaz ze Świdwina w kierunku Nielepu uciekali niemcy , bo do miasta wkraczali sowieci, mozna wiec znalesc wiele pozostalosci zakopanych w rowach i okolicach miasta , sam odkrylem pozostalosci po prawdopodobnie szpitalu polowym w lesie. A z takich ciekwszych miejsc to jest potwierdzone ze pod glownym placem znajduja sie komnaty i przejscia , ktore krotko po wojnie byly odkopane , jednak pozniej ktos kazal je zakopac i zrobiono na ich miejscu plac, zamek jest polaczony z kosciolem podziemiami , ktore dochodza az ok. 20 km poza miasto , prawdopodobnie byly to przejscia ewakuacyjne jeszcze za czasow krzyzakow poniewaz Świdwin bylo to miasto krzyzackie .Te i wiele jeszcze innych ciekawych faktow zna kustosz zamku jednak nie chetnie dzieli sie tymi informacjami , moze dlatego ze sam sie tym pasjonuje .
Napisano
No wlasnie zgadza sie , dlatego chcialbym zebrac jeszcze kilku kolegow , aby razem wyruszyc i sprawdzic co ta ziemia w sobie jeszcze ukrywa :)
Napisano
O to bardzo dobrze , jak dalej jest Pan zainteresowany prosze o kontakt na maila , napewno sie dogadamy , ja rowniez posiadam wykrywacz i samochod .
Napisano
Witam Pana ,, Krasnala. Też jestem ze Świdwina i znam trochę okolicę. Pozdrawiam Waldiego. Teraz będę częściej na forum ponieważ chyba zaliczyłem rok. Krasnal, skąd masz takie dobre namiary, że pod Nielepem był jakiś szpital i że szkopy uciekali w tamtym kierunku. W Nielepie wg mojej wiedzy był drugi pierścień rosyjski kotła świdwińskiego. Walki odbywały się na południe od Świdwina /strona Bierzwnica i Łobez/. Wiem, że w lesie były jakieś składy. Chętnie bym porozmawiał/podaj maila/. Też uważam, że kustosz zamku jest ciężki w kontaktach. Wczoraj szukałem przy drodze do Łęg. Znalazłem świeże ślady jakiegoś pseudoposzukiwacza. Wszystkie doły pozostawione jak po dzikiej świni. W lesie koło Rogalina, tam dopiero gościu zrobił w tamtym roku dobrą robotę. Nie dziwię się, że leśnicy mają o nas nie najlepsze zdanie. Dzisiaj pokażę się w dziale identyfikacja. Pozdro ,,Geo"
Napisano
Witam ziomali ze Świdwina choć mieszkam dopiero od niedawna w Świdwinie i ma wykrywkę byłem pare razy w terenie to co zobaczyłem co zostawiają po sobie poszukiwacze to szok????????.... mam auto ale troche mało czasu nawiąże kontakt z poszukiwaczami z okolic.kontakt.na forum..
Napisano
Miło wiedzieć, że w Świdwinie coś się dzieje. Kolego ,,6866 jeżeli chcesz wiadomości na bieżąco, to odwiedzaj forum ,,Nasze odkrycia,, i Temat: ,, Poszukiwacze ze Szczecinka,,. Tam wysyłam swoje odkrycia.
Pozdro Geo....
Ps. ,,Waldi" jest dobrym doradcą.
Napisano
w lesie koło rzepczyna jacyś idioci zostawili dziurę 3-4 m głęboką.Zrobili nawet szalunki żeby się wszystko nie zawaliło. I to gdzie? Na cmentarzu. Po prostu jakbym złapał i łopatą przez łeb zdzielił to od razu miałby miejsce idiota spoczynku.
Napisano
Witam!My równiez prawie w kazdą niedzielę wybieramy sie w rejon kotła Świdwinskiego(rejon Rydzewa,Netna-Zwłaszcza na końcu tej wioski).Polecam poszukiwania na poboczach dróg, jak rowniez nawiazanie kontaktu z tamtejsza starszą ludnościa, gdyż zawsze coś"tam powiedzą.Powodzenia na wykopkach, pozdrawiam Godles
Napisano
Ja ostatnio byłem w okolic Lekowa ale tam okolice przekopane dokładnie same dołki nie zakopane.miłego kopania i ciekawych trafień....;;;;;;
Napisano
Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale remont mi przeszkodzil, jakby byl ktos chetny na wspolna wyprawe w okolicach Świdwina to piszcie: ibreak@o2.pl , moze razem cos wykombinujemy. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie