berdan Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Jeśli chodzi o mnie to na mierzeji szukam zwykle między Mikoszewam, a Piaskami;-))
Tominew Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Witam ponownie wszystkich poszukiwaczy!!!Po niedługiej przerwie znowu udał sie wypad dwudniowy na mierzeje.pierwszego dnia lał deszcz, ale za to drugi dzień, wynagrodził nam to ,,podwójnie''.
Tominew Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Naprawde to piękny widok, jak sie coś takiego odkopuje.
Tominew Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Sam sie zastanawiam co jest bardziej fascynujace , czy odkopywanie , czy kolekcjonowanie takich fantów. Ale napewno to pierwsze, czyli odkopywaniem, bo to niesamowite uczucie.Choć zajmóje sie tym hobby od 10 lat, to adrenalina i wrażenia zawsze pozostają te same. :)
Tominew Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 A to w całej okozałości...........rozmiar tych hełmików identyczny, zresztą bardzo mały
Tominew Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 A to obmycie z pozostałości po piasku z mierzei
Tominew Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 A tu widać kalkomanie , tylko nie mam pojecia jakich jednostek, może wy mi pomożecie. Z góry dzieki!!
Tominew Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 A tak sie prezentuje po obmyciu z pisku w ogrótku gospodarza :)
Tominew Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 A to jedna z tych niemprzyjemnych rzeczy jaka mnie spotkała na mierzei, ogromne doły na wydmach po psełdo-poszukiwaczach!!! pANOWIE TAK NIE MOżNA!!!!Tacy ludzie co nie zasypują po sobie dołków doprowadzą nasze hobby do wyginięcia!!! Jeszcze raz apeluje wszystkich do zastanowienia sie nad tym co robią. WCHODZąC DO LASU ZOSTAW PO SOBIE PORZąDEK!!!Czy to takie trudne zakopac po sobie dołek!!!Moje motto w moim hobby jest takie: ,,Jeśli Las pozwala nam na odkrywanie historii i tych niesmowitych znalezisk, uszanujcie to i odwdzięcie sie tym samym,posprzątajcie po sobie!!!
VASILI Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 tominew małą prośbe mam... na helmie widać resztki kalek przebijajace się z pod rdzy czy mógłbyś po oczyszczeniu wrzucić fotki?? byłbym bardzo wdzięczny...pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.