magnus992 Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 tak więc po moich ostatnich wykopkach mam nadmiar mauserów i łudek do nich...MÓJ PROBLEM POLEGA NA TYM ZE NIE WIEM Z CZEGO MÓGŁBYM DOROBIĆ SPĘZYNY DO OWYCH ŁÓDEK BO TE ORYGINALNE TO POPROSTU KAWAŁKI RDZY:(Licze na waszą pomoc i za kazdy post dziękuję z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Z taśmy metalowej takiej jak czasami pakowane są nowe pralki czy lodówki.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Pralki czy lodówki są pakowane raczej taśmą plastikową :) stalową najczęściej widziałem zapakowane" kostki chodnikowe i krawężniki na budowach :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafael31 Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 na allegro są po 6zł ku se kilka a za przesyłke zapłaciszraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafael31 Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 sory powinno być: Na allegro są po 6zł. kup sobie kilka a za przesyłke zapłacisz tylko raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andczub Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Cyrograf ta yaśma jet dobra ale trzeba mieć kogoś znajomego aby zbadał jej twardość i potem zachartować a tego nie da sie zrobić domowym sposobem pozdro Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andczub Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 kombinowałem ze sprężyną do podajnika od mausera próby były nędzne dopiero po poradach u ludzi działających w tym temacie wyszedł efekt konkret z tej taśmy da sie zrobić coś tylko trzeba wiedzieć jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 5 Czerwiec 2006 Share Napisano 5 Czerwiec 2006 Poszukaj na złomie starego zamozamykacza do drzwi tam jest fajna spręzyna z extra materiału tylko wyciac na wymiar i bedzie super( mały problem to ze tych samozamykaczy jest kilka rodzajów i niektóre maja dosc gruba spreżyne) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 7 Czerwiec 2006 Share Napisano 7 Czerwiec 2006 Odpowiedniej szerokości sprężyna do zegara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faku Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Tak sprezyna od zegarka ja swoje łódeczki wszystkie tak zrobiłem jest to najlepsza sprawa bo jak bedziesz miał szersza stalowa blaszke toci bedzie ja tródno przyciąć. a sprezyna od zegarka jest igła:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sexo Napisano 6 Październik 2006 Share Napisano 6 Październik 2006 dokladnie, ja tez bazuje na sprezynach od starych budzikow, mam znajomego zegarmistrza, wyciagnal mi z zaplecza cala reklamowke i powiedzial, zebym sobie wybral :) sa rozne szerokosci, cos dopasujesz, ciecie za pomoca kombinerek, lapiesz tym do ciecia kabli, mocno sciskach, zeby nacielo i wyginasz ze 3-4 razy, ladnie peka w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.