huk 100 Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=107042018 jest to hełm używany u nas w Polsce w latach 90 ubiegłego stulecia-JRG-oznacza Jednostka Ratowniczo Gaśnicza- ale było by fajnie zeby Amerykanie kupowali nasze hełmy-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 a o 11 września to juz nie wspomne-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 ten też dobry , myślałem że padne ze śmiechu. grał w filmach . to sławny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! panowie czabki z głów http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=106377946 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 chodziło oczywiście o czapki z głów !!!!!!!!!1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 typ mnie rozbraja totalnie Bagnet kompletny stan bardzo dobry yłam z nim u dwóch historyków broni białej diagnoza- japonia lub norwegianie ma jednoznacznej opiniirozpoznanie pozostawiam kolekcjonerom" DZIEKI UPRZEJMOSCI ALERGOWICZAI JEGO OGROMNEJ WIEDZY NA TEMAT BRONI BIALEJ. WIEM ZE JEST TO BAGNET SZWEDZKI WZ 1896.. POWODZENIA W LICYTACJI ZYCZY TESIA"http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=106378637 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 dodałem zdjęcie sławnego hełmu który grał w wielu filmach. bo aukcja się skończyła. Widać na załączonym obrazku jak profesjonalnie wygląda rekonstrukcja niemieckiego hełmu , nie to co orginalne fasunki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbooj Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 bo to pewnie było kino offowe. Niski budżet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2006 sebulaa - a o precyzji odnowienia środka nie wspomne hehehe-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Rozbooj nie śmiej się , to nie żadne fikołki były kręcone , tylko poważne Polskie produkcje filmowe . Pewnie klosa nakręcili i 4 pancernych o psie nie wspomnę . a słynna scena w Kargulach , przy rozbrajaniu pola . Wicia miał go na głowie .a tu jeszcze raz opis aukcji Hełm Niemiecki stan bardzo dobry srodek jest odnowiony korzystali z helmu aktorzy ktorzy grali w filmach wojennych.stad taka precyzja w odnowieniu srodka." Pozdrawiam Sebulaa ps. ma ktoś moze taką gąbkę do sprzedania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloneczny Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Jeśli ktoś ma podobny hełm to służę pomocą przy zdobywaniu materiałów do rekonstrukcji środka ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2006 jeszcze do linku-Uwaga używany do pożarów lub akcjiheheheheheh-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebulaa Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 Huk 100 co tam twój hełm strażacki . popatrz sobie uważnie na ten eksponat kolekcjonerski z gąbką zamiast fasunku . to jest dopiero dzieło !!!!. Ile osób do tej pory borykało się z problemem zrobienia wkładki , a tu proszę zwykła gąbka jest najlepszym rozwiązaniem . A do tego pasek pod brodę. ten to dopiero rewelacja , wilczura można na nim uwiązać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 http://www.allegro.pl/item107381067_niemiecki_helm_z_lat_drugiej_wojny_swiatowej.htmlten to ma piekne emblematy SS:D oryginalne w 100%;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 OPIS.http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=106249711 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=105316653 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekp71 Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 WITAMco do tego szwedzkiego bagnetu to przyznam się bez bicia, że po pijaku go w Mińsku Mazowieckim zgubiłem ale cieszę się :-(((, że się w tak krótkim czasie odnalazł i to na allegro.pozdrawiamArek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 WitaJ arku.Może wcale go nie zgubiłes,tylko ktoś Ci go za....Po co z taką kosą biegałeś po mieście?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekp71 Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 witamWłaśnie tego nie ustaliłem i zasadniczo wolę wyjść z założenia, że go zgubiłem :-))). Ale fajno, że się znalazł tylko szkoda, że nie u mnie.pozdrawiamArek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 panowie a próbował ktoś z was pisać do tych oszołomów ? jezeli tak to z jakim skutkiem-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 ja pisalem zero odzewu pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 ja dzisiaj napisałem ! kazał mi ruszyć d... i jechać sprawdzić w USA-hehehe-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dol Napisano 9 Czerwiec 2006 Share Napisano 9 Czerwiec 2006 Arku drogi ja będe się z Ciebie śmiać jak zgubisz wykrywke ostatnio niewiele brakowało. Do niedzieli. Daj LECHOWI odpocząć i wreszcie rozruszaj fishera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekp71 Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 witamŁukasz, bo odblokuję sobie pamięć i zacznę Tobie coś przypominać, na razie mam sklerozę. Jadę w tygodniu na Wyszków.pozdrawiamArek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1209288 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.