Skocz do zawartości
  • 0

Wyszło w Bieszczadach proszę o id.

huk 100

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zdaje się że to może być kawłkiem wnyk kłusowniczych bo raczej nosidłem na pociki nie jest (to jest tylko moje przypuszczenie).
Napisano
A dokładnie jej części.Brakuje szczęk zatrzaskowych.Wnyki są urzywane przez kłusowników do łapania dzikiej zwierzyny w lasach.Zwierze wsadza łape a to się zatrzaskuje. no i jest zazwyczaj przytwierdzone do czegos np. drzewa.Ale czy to jest konkretnie jej część tu się powturze i powiem że tego na 100% nie potwierdze.
Napisano
Panowie tu nic nie wskazuje na jakieś urządzenie zatrzaskowe po prostu ono się tam składało w tych miejscach co wskazałem i tyle-nie wiem co to jest-wydaje mi się ze to coś do transportu ??-pozdro
Napisano
Solek po rozmiarach sadząc to chyba musiały być wnyki na niedźwiedzie a jak wiesz na nie przynajmniej na razie nie wolno polować............... he he
Napisano
nie moge nic dac na porównanie zostamiłem w górach to urzadzenie-ale ma okołó 60 cm -po rozłożeniu będzie miało coś ponad metr-pozdro
Napisano
Huk daj jakąś skale porównawczą bo nie bardzo sobie potrafię wybrazić wielkość owego czegoś. Można zaryzykować teze ze jest to fragment uprzęży dla muła/osła do transportowania czegoś np. elementów armaty górskiej lub ckm ale równie dobrze skrzynek albo worków.
Pozdr. MJ
Napisano
Po namysle stwierdzam że to moze być do transportowani a raczej do przypinania koni.Część łącząca dwa konie idące obok siebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie