blaszak Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 Ile jest wart hełm w takim stanie zachowania??Czy waszym zdaniem fasunek jest oryginalny??Będę wdzięczny za informacje
Solek Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Trudno mi wycenić.Ale po chełmie widze że został odnowiony tzn. że pokryty szpachlą i pomalowany.Fasunek nie jest orginalny (pracowałem kiedyś w garbarni u dziadka i nie takie numery ze skurą się robiło).Ja bym go wystawił na allegro od 50 zł-w końcu stan niezły jak po renowacji ale trudno powiedzieć czy ktos kupi i czy może cena końcowa będzie wyższa.Pozdro.
blaszak Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 A coś takiego ktoś widział??Napisy na bagnecie to:13 SS Geb. Division Handschar
blaszak Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 Załadowało się za dużo fotek:)) sorkiJest jeszcze taki sam mauser tylko grawerowane są napisy Am Ende steht der Sieg!". i jeszcze jeden z napisami 12.SS.Pz. Div. Hitlerjugend
Pytanie
blaszak
Ile jest wart hełm w takim stanie zachowania??Czy waszym zdaniem fasunek jest oryginalny??
Będę wdzięczny za informacje
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.