pono0 Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 witam potrzebuje pomocy mianowicie chodzi o to że musze napisać dosć obszerny referat na temat przyczyn wybuchu II wojny swiatowej a zbytnio nie moge korzystać z materiałów zamieszczonych w internecie.Wiec może ktoś ma taką prace lub jakies ciekawe materiały błbym bardzo wdieczny za ich udostępnienie. pozdrawiam
Parowóz Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Jedną z najwazniejszych a kto wie czy nie najwazniejsza była ropa naftowa a konkretnie brak dostępu Niemiec do żródeł lub jak kto woli monopol Anglii i USA a te bogactwo- rozwiń to szczegółowo i juz masz referat
pik78 Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Niejaki Franek Dolas tą cała hecę wywołał ,tłumaczyl sie potem ,ze zobaczył niejakiego Adolfa H :Dpzdr piku
pedro Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Nie słuchaj ich wojna wybuchła bo polacy nie chieli zorganizować wystawy obrazów hitlera w gdańsku :)pozdro
piotrek_k Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Polecam Ci archwalny numer gazety wojennej nr 1.No i tak wogle II wojna światowa wybuchła ponieważ Hitler chciał się zemścić na wszystkich państwach które doprowadziły do przegrania przez Niemcy I wojny światowej.pozdro
Parowóz Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 tak potwierdzam zdanie piotrka_k - wojna wybuchła bo Hitler chciał zwiedzić Egipt i Stalingrad
M40 Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Na konkurencyjnym forum dostałeś ładną odpowiedź :).Piotrek_k - mogę się mylić, ale czy przypadkiem nie jesteś z Podlasia (przypomniał mi się jeden stary kumpel którego od 2 lat nie widziałem :P )?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.