Skocz do zawartości

Łuseczki SS pod Wrockiem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na klecinie dokładnnie jak sie jedzie na bielany jest pole na którym były ziemianki.W przyszłym tygodni może uda mi sie wrzucić fotki jak to wyglądało po wojnie z lotu samolotu. Muszę je tylko znależć.( wyskoczyło też trochę łusek i fancików)
Napisano
Ja dzisiaj z rana pochodziłem po Górce Partyznatów tak się porozglądać i zauważyłem w ziemi dwie dziury tak jak by były to pozostałości po poszukiwaczach :)(było widać że kopane saperką i to wcale nie tak dawno). I teraz się zastanawiam nad pokopaniem tam, tylko że dzisiaj przycioł mnie strażnik miejski jak się tam kręciłem :)
Napisano
Wez lepiej wyjedz za miasto, nie narobisz obciachu poszukiwacza. I co, chcesz tam z wykrywaczem isc? Przeciez miliony kapsli, zatyczek z puszek i korkow z wodki oglupia twoj sprzet. Pozatym, to ze jakis debil kopal tam wczesniej i na dodatek zostawil dolki nie znaczy ze mamy odrazu przyzwolenie na kopanie w srodku miasta. Ale jak bedziesz tam szedl to mozesz wziazc ze soba saperke. Jak spotkasz tego kretyna co rozkopuje tam teren to wez go zdziel po karku i powiedz ze to z pozdrowieniami odemnie :D
Napisano
To moze lepiej jak wybierzez sie na krzyzanowice. My jedziemy tam (a moze kawalek dalej) w niedziele. Masz wykrywacz? Chcesz dolaczyc sie do nas? Jak bedziesz chetny to pogadam z organizatorem wyjazdu, moze cie wkrecimy ;) W grupie zawsze razniej. Nas jest 3... 4 w sumie ale kudlatemu nigdy nie chce sie z rana wstawac hehe.
Napisano
Niestety swojej nie posiadam z braku kasy :/ zawsze jeździłem z kumplem na wykopki który ma wykrywke. Ale chętnie pojade nawet w charakterze robotnika fizycznego ;)
Napisano
Jak nie masz wykrywacza to pomysl o parku na niskich lakach. Tam poprostu wskakuje sie do dolka i sie kopie. Monetki, odznaki.... ogolnie park wyglada jak pobojowisko, chyba od 20 lat nikt tam nie zakopuje dolow. Nawet drzewa sa tak podkopane ze sie wywalaja. Dla ludzi bez wykrywek dobre miejsc. Jest konkurencja, zawsze ktos tam kopie. Teren duuuzy wiec zmieszcza sie wszyscy. Kiedys szukalem ale to nie dla mnie. Ja wole chodzic z wykrywaczem.
Napisano
:) wysiadasz na koncu traugutta od strony miasta, skrecasz w niskie laki, dochodzisz prawie do konca (wal odry) i po prawej masz park - to tam :D Jak jedziesz jutro rano to o 8.50 bede jechac tam rowerem, moge pokazac ci miejscowki gdzie najawiecej rzeczy znalazlem
Napisano
No może jutro się tam wybiore :) ... tylko że będę musiał dzisiaj śmignąć na bunkry w lasku Rędzińskim bo tam saperke zostawiłem :)
Napisano
Nie tak fatalnie, bo tak jak ją ponad rok temu zostawiłem pod wielkim blokiem wysadzonego bunkra tak leżała do dziś :) . Więc skoro saperke mam, to jutro śmigam na niskie łąki.
Napisano
I pojechałem tam dzisiaj, z myślą o ładnych fantach. Na miejscu byłem około 9 rano, do domu zwinołem się około 13. Kopałem non stop i żadnych rezultatów prócz masy butelek. Pytałem się kopiących tam o miejscówki, wskazywali mi gdzie mam kopać bo tam wychodzą klamry itp. i co ? nic a nic. Pogryzło mnie stado komarów, byłem cały brudny, głody ... ale jeszcze tam wróće ! :P
Napisano
pytałem się kopiących tam o miejscówki, wskazywali mi gdzie mam kopać bo tam wychodzą klamry itp"
a oni co kopali, zloto? Chlopie, pewnie skierowali cie na miejsce gdzie nic nie ma hehehe bo jestes dla nich zwykla konkurencja. Fakt, butelek tam jest w brud ale inne rzeczy tez sa, nie poddawaj sie
Napisano
Najpierw robiłem wywiad co tam kopią i czy coś wykopali :) Oni zbierali ceramikę i butelki, jeden facet opowiedział mi nawet historię tego miejsca :) . Poddawać się nie będę, jutro też tam pojadę i będę szukał do usranej śmierci chociaż jednej klamry czy odznaki ;) . Jak ktoś chce to można się tam razem wybrać (ja pewnie jutro koło 9 rano tam będę).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie