banditen-partizanen Napisano 29 Maj 2006 Autor Napisano 29 Maj 2006 Niestety tylko 2 sztuki, gdzie kolega T.... aż 40 sztuk targnął. Moje dwie 1- SS 1939 i 2 SS-TV DWM 1938. Może jeszcze kiedyś pojadę w tamto miejsce( na 120 wykopanych tylko dwie tak ładnie sygnowane).
banditen-partizanen Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Napisano 1 Czerwiec 2006 Na klecinie dokładnnie jak sie jedzie na bielany jest pole na którym były ziemianki.W przyszłym tygodni może uda mi sie wrzucić fotki jak to wyglądało po wojnie z lotu samolotu. Muszę je tylko znależć.( wyskoczyło też trochę łusek i fancików)
Tuszek Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Ja dzisiaj z rana pochodziłem po Górce Partyznatów tak się porozglądać i zauważyłem w ziemi dwie dziury tak jak by były to pozostałości po poszukiwaczach :)(było widać że kopane saperką i to wcale nie tak dawno). I teraz się zastanawiam nad pokopaniem tam, tylko że dzisiaj przycioł mnie strażnik miejski jak się tam kręciłem :)
palacz Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Wez lepiej wyjedz za miasto, nie narobisz obciachu poszukiwacza. I co, chcesz tam z wykrywaczem isc? Przeciez miliony kapsli, zatyczek z puszek i korkow z wodki oglupia twoj sprzet. Pozatym, to ze jakis debil kopal tam wczesniej i na dodatek zostawil dolki nie znaczy ze mamy odrazu przyzwolenie na kopanie w srodku miasta. Ale jak bedziesz tam szedl to mozesz wziazc ze soba saperke. Jak spotkasz tego kretyna co rozkopuje tam teren to wez go zdziel po karku i powiedz ze to z pozdrowieniami odemnie :D
Tuszek Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 No z wykrywaczem to troche głupi pomysł ;) Ale spoko, jak spotkam tego poszukiwacza to dostanie kontrolnego" strzała ;)
palacz Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 To moze lepiej jak wybierzez sie na krzyzanowice. My jedziemy tam (a moze kawalek dalej) w niedziele. Masz wykrywacz? Chcesz dolaczyc sie do nas? Jak bedziesz chetny to pogadam z organizatorem wyjazdu, moze cie wkrecimy ;) W grupie zawsze razniej. Nas jest 3... 4 w sumie ale kudlatemu nigdy nie chce sie z rana wstawac hehe.
Tuszek Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Niestety swojej nie posiadam z braku kasy :/ zawsze jeździłem z kumplem na wykopki który ma wykrywke. Ale chętnie pojade nawet w charakterze robotnika fizycznego ;)
palacz Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Jak nie masz wykrywacza to pomysl o parku na niskich lakach. Tam poprostu wskakuje sie do dolka i sie kopie. Monetki, odznaki.... ogolnie park wyglada jak pobojowisko, chyba od 20 lat nikt tam nie zakopuje dolow. Nawet drzewa sa tak podkopane ze sie wywalaja. Dla ludzi bez wykrywek dobre miejsc. Jest konkurencja, zawsze ktos tam kopie. Teren duuuzy wiec zmieszcza sie wszyscy. Kiedys szukalem ale to nie dla mnie. Ja wole chodzic z wykrywaczem.
Tuszek Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 O to widzę że będę musiał się tam przejść :) może trafi się coś ciekawego.
banditen-partizanen Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Napisano 1 Czerwiec 2006 Na niskich nie trzeba nawet kopać jak jest po ulewie lub po wichurze jak powywala drzewa to ciekawostki sie same pchają na światło dzienne:)
Tuszek Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Oj, chyba jutro z rana się tam wybiore :). Możecie podać dokładniejszą lokalizacje?
palacz Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 :) wysiadasz na koncu traugutta od strony miasta, skrecasz w niskie laki, dochodzisz prawie do konca (wal odry) i po prawej masz park - to tam :D Jak jedziesz jutro rano to o 8.50 bede jechac tam rowerem, moge pokazac ci miejscowki gdzie najawiecej rzeczy znalazlem
KudłatyHD Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Ja w okolicach krzyżanowic tez dwie SS trafiłem:)
Tuszek Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 No może jutro się tam wybiore :) ... tylko że będę musiał dzisiaj śmignąć na bunkry w lasku Rędzińskim bo tam saperke zostawiłem :)
Tuszek Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Nie tak fatalnie, bo tak jak ją ponad rok temu zostawiłem pod wielkim blokiem wysadzonego bunkra tak leżała do dziś :) . Więc skoro saperke mam, to jutro śmigam na niskie łąki.
Tuszek Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 I pojechałem tam dzisiaj, z myślą o ładnych fantach. Na miejscu byłem około 9 rano, do domu zwinołem się około 13. Kopałem non stop i żadnych rezultatów prócz masy butelek. Pytałem się kopiących tam o miejscówki, wskazywali mi gdzie mam kopać bo tam wychodzą klamry itp. i co ? nic a nic. Pogryzło mnie stado komarów, byłem cały brudny, głody ... ale jeszcze tam wróće ! :P
palacz Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 pytałem się kopiących tam o miejscówki, wskazywali mi gdzie mam kopać bo tam wychodzą klamry itp" a oni co kopali, zloto? Chlopie, pewnie skierowali cie na miejsce gdzie nic nie ma hehehe bo jestes dla nich zwykla konkurencja. Fakt, butelek tam jest w brud ale inne rzeczy tez sa, nie poddawaj sie
Tuszek Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Najpierw robiłem wywiad co tam kopią i czy coś wykopali :) Oni zbierali ceramikę i butelki, jeden facet opowiedział mi nawet historię tego miejsca :) . Poddawać się nie będę, jutro też tam pojadę i będę szukał do usranej śmierci chociaż jednej klamry czy odznaki ;) . Jak ktoś chce to można się tam razem wybrać (ja pewnie jutro koło 9 rano tam będę).
palacz Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 zielona butelka po piwku z napisem breslau 20-30 zl, zbieraj tez, moze nazbierasz na wykrywke
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.