tomekk Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 Czy w cenie 1300 zł polecacie coś lepszego od nowego rutusa solarisa? Chodzi mi o szukanie i monet i militariów.Naczytałem się już opinii o tym sprzęcie i sądze(po lekturze)że sprzęt warty swojej ceny i zasięgi również przyzwoite i stąd moje pytanie czy w tej cenie jest jakis inny wykrywacz który byłby (uniwersalny) i lepszy?
tomekk Napisano 29 Maj 2006 Autor Napisano 29 Maj 2006 Witam! Czyli jednak nie ma? Ok czyli rutus rządzi Pozdrawiam
Mikii Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Witam po raz pierwszy.Poszukaj w necie a napewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.Na monetki i militariia , z Polskich wykrywaczy bardzo dobry wykrywacz to też ALL-1.Jeśli chcesz o nim poczytać odwiedź Forum http://www.exploracja.cyberdusk.pl lub http://www.poszukiwania.xt.pl/.Ewentualnie szukaj wykrywaczy używanych np. Fisher.Konstruktor ALL-a1 co prawda już nie buduje wykrywaczy , ale robi je ktoś inny w dobrym i fachowym wykonaniu.Pozdrawiam Mikii
tomekk Napisano 30 Maj 2006 Autor Napisano 30 Maj 2006 Chodzi mi poprostu czy bardziej warto kupić używany sprzet zagraniczny czy nowego rutusa solarisa (na monetki i militarke w jednym)Czy w cenie 1300 zł jest jakiś wykrywacz co by sie do tego nadawał?
Mikii Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Witam.Chyba nie zrozumialeś mojego postu.Wybór należy do Ciebie.Nikt rozsądny nic Ci konkretnego nie podpowie , abyś nie miał żalu gdy sprzęt Cię zawiedzie.Jest tu tyle wypowiedzi o wykrywaczach ,że sam dokonaj wyboru.A może to TY rządzisz :)))Pozdrawiam Mikii
bicker Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Witam.spróbuj znaleść za 1300 wykrywacz który ma tak głęboki tryb dynamiczny. Naprawdę zaskakujący głębokością. Faktem jest że czasem solaris lubi żelazo" ale po osłuchaniu wiesz czy słyszysz kolor czy też jakieś gwoździe. Szczegulnie pomocny w tym jest tryb trzy tony.Do tego masz statykę all metal i statykę z dyskryminacją. Do tego masz tryb mix obecny chyba tylko w XLT i DFX.Wszystko zapakowane co prawda w lekko siermiężną mechanikę ale w przeciwieństwie do innych polskich wykrywaczy solidną i godną zaufania. Moim zdaniem All1 oferuje o wiele mniej, bo tylko dynamikę i to bez rozróżniania tonami i identyfikacji na wyświetlaczu.
krecix Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 cyt Chodzi mi poprostu czy bardziej warto kupić używany sprzet zagraniczny czy nowego rutusa solarisa"Tak samo mozna zapytac sie czy lepiej jezdzi się 6cio letnim mercedesem z klimą czy nowym seicento...Dozbieraj jeszcze troche i kup porzadny zachodni wykrywacz a nie pozalujesz.
Mikii Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 WITAM.Krecix wygląda na to ,że nie miałeś okazji porównać wykrywacz zachodni z dobrze wykonanym wykrywaczem krajowym.Ja mam wykrywacz cyfrowy trójtonowy Sinbad" wykonany przez ALL-a.Wykrywacz ten miał wyświetlacz który uszkodziłem w czasie poszukiwań.Obecnie chodzę bez wyświetlacza i bez dyskryminacji tonowej.Wykrywacz ten jest prądożerny , ma mniejsze zasięgi w gruncie.Ja miałem sposobność porównania np.wykrywacza ALL-1 , który nie jest cyfrowy z wykrywaczami zachodnimi z tej średniej półki.Napewno wybrał bym ALL-a1.I nie dlatego ,że ALL to mo tata ale dlatego bo miałem możliwość porównać kilka wykrywaczy z ALL-1.Pozdrawiam Mikii
sloneczny Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Mikii oświeć nas jaki to wykrywacz ze średniej półki masz na myśli??
tomekk Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Napisano 1 Czerwiec 2006 Po dłuższym namyśle wybrałem Rutusa Solarisa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.