Mlody Mauser Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 Mam takie pytanie do szanownych kolegow.Czym barwic skore na czarno?? Wczesniej byla brazowa a zeby byla czarna to co nalezy zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 np pastą do butów ,to najprostrzy sposób :)piku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Wilbra powinna sobie dać radę...kolega malował tak kaburę, wyszło nieźle. Pastą robiłem paski do ostróg, alejuż paska od kompasu nie załapała - wszystko zależy od tego, jaka jest skóra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_84 Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Witam. Kiedyś na allegro znalazłem coś takiego:http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=105569619Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że farba jest bardzo wydajna a efekt końcowy bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Barwienie pastą do butów to nieporozumienie.Do tego służą barwniki do skór. Ten z aukcji jest dobry.Jeśli jednak skóra jest lakierowana, to nie da się jej przefarbować.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 29 Maj 2006 Share Napisano 29 Maj 2006 Oprócz tradycyjnej wilbry na rynku bywa dostępna jeszcze jedna farba Wibra" lub Vibra" (przepraszam, ale nie pamiętam dokładnej pisowni). Testowałem na nielakierowanych trokach: sprawdziła się doskonale, acz skóra nieco twardnieje. Poza tym schnie błyskawicznie, więc naniesienie kilku warstw to kwestia kilku chwil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.