marcoon Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 witam!to moj pierwszy post na tym forum.chcialem sie cos wiecej dowiedziec o bunkrach w Pilchowicach, a blizej chodzi mi o podziemia w nich. czy ktos je kiedys spenetrował? teraz sa zalane wodą takze nie ma mozliwosci zejscia do nich ale jakos mnie one zainteresowaly po tym jak znajomy mi powiedzial ze podobno z jednago z owych podziemi mozna bylo dojsc pod kosciół oraz szpital.sadze ze pomiedzy jednym a drugim mozna bylo kiedys przejsc swobodnie pod ziemia bo w kazdym jest zejscie do podziemi.Czy ktos z forum byl tam kiedys z wykrywaczem i znalazł cos ciekawego?oraz czy w poblizu miejscowosci Pilchowice, Wilcza, Nieborowice, Leboszowice są jakies ciekawe miejsca typu bunkry, okopy czy jakies inne pozostalosci po II WŚ ???z góry dziekuje za odpowiedz.pozdrawiam
J23 Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 A o ktore Pilichowice tobie kolego chodzi te kolo Jeleniej Góry ? Pozdrawiam !!!!!!!
Grzebiuszka Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Temat był już poruszany na tym forum, poszukaj w wyszukiwarce. Fragment jednej z moich wypowiedzi:...Odnosnie obiektu przy drodze Gliwice-Bojków- Ornontowice,to jest to obiekt NIEMIECKI z tzw "linii granicznej (300m za nim znajduje się drugi).Ciągnęła się ona od Pilchowic poprzez Nieborowice,Bojków,Zaborze(gdzie przechodzi ona ok 500m od polskiego P.O.wzg 319),Bytom,Stolarzowice do Zbrosławic.Więcej informacji o tej linii w " Krajoznawca Górnoslaski zeszyt nr 7 str3-17....."Z fortecznym pozdrowieniem Krzysiek Mrówka - Grzebiuszka"
adi72 Napisano 31 Maj 2006 Napisano 31 Maj 2006 Witam. Może w tej dyskusji coś dla Siebie znajdziesz.Pozdrawiam.http://www.odkrywca.com.pl/pokaz_watek.php?id=281614#281991
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.