Skocz do zawartości

pytanie do Raned'a

Gość bruno

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam pytanie do Ciebie, jako osoby ktora zna sie na wykrywaczach Tesoro. co mozna powiedziec o starszych modelach tej firmy jak royal sabre, toltec II, silver sabre(starszy model z duzym pudelkiem, takim jak pozostale wymienione). mocno ustepuja nowym. pytam sie, poniewaz oferty sprzedazy sa za nie wygorowana kwote.
dodatkowo co mozna powiedziec o wykrywaczu Shadow X5, wyglad sugeruje mi pochodna tesoro i jest nie tani nawet jak na tesoro.

bruno
Napisano
Dziekuje za odpowiedz. Mam jeszcze, jesli mozna, pytanie odnosnie nowych cewek ktore od pewnego czasu Tesoro zaklada do swoich modeli, czy zwiekszaja one zasieg w porownaniu ze starsza koncentryczna 8. I jeszcze jedno, jakiego wzrostu zasiegu mozna sie spodziewac zastosowujac 10,5" cewke koncentryczna do silver sabre nowszego juz typu z malym" pudelkiem? Widzialem takowe cewki w ofercie Tesoro.
Napisano
Nowe cewki 9×8 mają większy zasięg o ok. 2-3 cm i są stabilniejsze. Można zastosować cewkę 10,5" do silver Sabre uMAX pod warunkiem, że dostroi się ją wewnętrznie niebieskim trymerem, najlepiej przy pomocy niewielkiego zmineralizowanego kamienia tak aby wydawał niewielkie trzaski. W ziemi podobne kamienie nie będą się odzywać wrawie wogóle.
Szczerze to uważam, że lepiej eksperymentowaś z różnymi cewkami kiedy się ma zewnętrzne manualne dostrojenie do gruntu jak np. w Bandido, Eldorado, Euro Sabre, Cortesie czy njnowszym Tejonie.
Napisano
Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz. Nie za bardzo jednak lapie o co chodzi z tym dostrojeniem niebieskim trymerem. Czy bez tego popsuje prace wykrywacza? Zmiejsze parametry lub dokladnosc. A rzeczywiscie cewke 10,5 znalazlem w ofercie dodatkowej do modeli podanych przez Ciebie. dostrojenie to mozna wykonac samodzielnie? I czy bedzie mozna wtedy powracac do orginalnej 8".

bruno
Napisano
Jeżeli tylko zmienimy cewkę a nie przestroimy wykrywacza to jego działanie może być gorsze niż z 8. Przy przejściu na 8" ponownie należy przestroić wykrywacz. Co do wymienionych przez Ciebie starych modeli to pewnie nie zauważyłeś, że sprzedający je zaznaczają, że wysyłają tylko w obrębie USA. Można się oczywiście dogadać.
Napisano
jeszcze raz dziekuje. wlasnie siedze w NY, w moim silver sabre padla cewka. teraz kozystajac z okazji ze tu jestem chcialem kupic sobie nowa, ale nowa kosztuje 99$. szperajac wiec po ebayu znalazlem i kupilem druga szable, w sumie dla cewki, cena byla promocyjna. Tak wiec mam dwie i ta dodatkowa chcialbym uzbroic w wieksza cewke aby zobaczyc jak to bedzie wygladac. stad moje pytania.

bruno

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie