Skocz do zawartości

Napad na poszukiwacza!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
takie rzeczy dzieja sie u nas:

Rozbój w biały dzień

Dwóch napastników, którzy w biały dzień napadli we wtorek w Bażantarni na 40-latka poszukującego skarbów, znalazło się po kilku godzinach w areszcie.

Do zuchwałego napadu doszło ok. godz. 15 na leśnej drodze między ulicami Marymoncką i Chrobrego. Napadnięty 40-latek przy pomocy wykrywacza metalu poszukiwał przedmiotów ukrytych pod ziemią. Podczas tej pracy został brutalnie obezwładniony przez dwóch napastników. Bandyci ukradli mu sprzęt do poszukiwań, aparat cyfrowy i plecak warte ponad 2 tysiące zł.
Zatrzymanie sprawców było możliwe dzięki temu, że jadący na interwencję patrol skontrolował po drodze dane dwóch mężczyzn - potem okazało się, że to poszukiwani bandyci. W mieszkaniu 19-letniego Juliana D. znaleziono skradzione przedmioty. On i jego kompan - o rok starszy Grzegorz O., trafili do aresztu. Rozbój , którego się dopuścili , jest zagrożony karą od 2 do 12 lat pozbawienia wolności.

zrodło:http://www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=18214&id_dz=5

z naszej strony trwaja działania wyjasniające, czy napastnik nie był jednym z naszego grona.

jeśli sprawa się bardziej wyjaśni, poinformuję reszte. obyśmy się mylili.

pozdrawiam
Napisano
dla uscislenia chodzi o Elblag, narazie sa tylko domysly, nie oskarzenia, wiec rzucac tu nie bedziemy, jutro uruchomie zrodla na komendzie i bede znal nazwiska i adresy.
Napisano
Sexo, szkoda przeszkadzać panom na komendzie w pracy. Na konkurencyjnym forum sprawa jest dokłądnie wyjaśniona.
http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=26786
Napisano
Takich sk......nów to tylko szpadlem w lep i do gazu!!!! Tez mialem taka sytuacje, tylko tyle ze na plazy.
Nie zycze nikomu takich wrazen. Dobrze ze ich zlapali. A mowia ze organy scigania nic nie robia...
Pozdrawiam T
Napisano
jakbym k... takich ch... spotkał to bym przez łeb jakim kijem p.... Pzdr.

PS. Przepraszam, za wulgaryzmy ale takie rzeczy to tylko w Polsce się mogą dziać, teraz na szukanie to trzeba jakiś gaz zabierać po spokojnie pochodzić już nie można.
Napisano
bartek - wiem co i jak, jarek - sas zdal mi relacje po powrocie z komendy.

my na wykopki w sumie tez sie grupa zapooszczamy, tym razem byli we 2, mi praca nie pozwolila, pytam sie co wygrzebali, a on mi nawija, ze mu 10 strzelili, myslalem, ze sobie jaja robi, bo cos takiego sie nie zdarzalo.

a w pracy mundurowce przeszkadzac nie bedziemy, tylko sie lepiej dowiem kto podniosl reke na kopacza ;>

i jak to mowil wielki, polski filozof: sad, sadem, ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie" i 2 granaty to ja mam jeszcze w swiatecznym ubraniu" :)
Napisano
To juz przegięcie by napadać na poszukiwaczy takich jak my!!! Jutro choć nie jade sam w teren wezme ze sobą gaz ..saperką tez można wiele zdziałać więc nie radze durniom nawet próbować! Pozdrawiam!
Napisano
Nie no tego to jeszcze nie było . co za rzczy sie dzieją popieram w 100% tomislawa1 szpadlem w łebi do gazu"
Teraz wiem że dobrze robie chodząc na wykopki z gazem, dwoma nożami do rzucania i nożykiem bundeswehry. :)
Napisano
niestety, okazalo sie prawda to co przypooszczalem.
jeden z nas, napadl na jednego z nas.
dzisiaj osobnika o imieniu Julian a nicku operacyjnym Teton111 wprowadzano do sadu rejonowego z branzoletkami na rekach.
na pochybel skur..synowi, kare napewno poniesie. kwestia jaka!
Napisano
Jak sąd go uniewinni bo tak w Polsce się zdarza to jak się go spotka to się saperką przez łeb przyp..., a to się w brzuch wykrywką pier..., i tak bez końca,żeby pamiętał że na poszukiwaczy się nie napada.

Pozdr.
Napisano
pik - poszla zwrotka.
ja bede sluzbowo na mierzeji, wiec wracam do virtuala dopiero niedziela wieczor lub poniedzialek rano.
pozdrawiam

maniek - gwarantuje, ze gosc bedzie sie przemykal w nocy malymi uliczkami.
pozdro
Napisano
Mam propozycję żeby na forum Odkrywcy ujawnić nazwiska i zdjęcia tych bandytów. Czy na giełdzie czy na wykopkach bedę wiedział z kim mam doczynienia. A w uczciwy wyrok sądu nie wierzę. Kto popiera ujawnie danych kolegów" którzy napadli i okradli uczciwego poszukiwacza?
Napisano
czy kolega slyszal cos o ustawie o ochronie danych osobowych?
Proponuje pogooglac przeczytac, przemyslec i dopiero potem pisac.
Ja tez chcialbym znac onych bandziorow ale mamy takie prawo- i finito
  • 1 month later...
Napisano
Powodow nie znacie wiec nie komentujcie. Samego napadu ja nie dokonalem ale to juz inna sprawa. A powody byly bardzo mocne, ale niestety niemoge ich ujawniac na forum. Jak ktos jest zainteresowany to na priv. I zadnymi malymi uliczkami niemam zamiaru przemykac. Jak masz Grzywa jakies problemy z soba to mozesz zawsze zajsc to ci pomoge je zwalczyc....
Pozdrawiam Teton111

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie