lain Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 Jaka to i od czego?(niemiecka?rosyjska?) i z czego tym strzelali.
igor02 Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 Witam. Ta łuska sł€żyła najprawdopodobniej jako lampa okopowa mam też takie rękodzieło. Pozdrawiam
igor02 Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 Witam.Powiem tak człowiek się uczy całe życie i głupi umiera.O tej lampie to mi powiedział pewien znajomy niestety juz ś.p. Ja też jak znalazłem takie coś to zachodziłem w głowe kto i po co się tak znęcał nad tą łusią ale od czego są starsi i bardziej doświadczeni ludzie niekiedy są lepsi od niejednej encyklopedii.PozdroIgor
lain Napisano 23 Maj 2006 Autor Napisano 23 Maj 2006 Jaka to i od czego?(niemiecka?rosyjska?) i z czego tym strzelali.
Domino(*) Napisano 23 Maj 2006 Napisano 23 Maj 2006 To chyba będzie ruskie działko p-lotnicze 37mm, ale ta Twoja łuska wygląda na uciętą.http://www.geocities.com/russianammo/37mm.html#20
Pytanie
lain
Jaka to i od czego?(niemiecka?rosyjska?) i z czego tym strzelali.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.